Medicina estètica

Bioregeneració cutània facial (II)

Es reinjecta la sang del pacient de forma superficial

Bioregeneració cutània facial (II)

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En medicina estètica, s’utilitza la bioestimulació amb factors de creixement plaquetaris per estimular una regeneració de la pell facial. És un tractament restitutiu i regenerador de la pell, que tracta l’envelliment facial i els seus estigmes generals. L’objectiu és millorar l’aspecte, la textura, el to, el color, la lluentor i el tacte de la pell.

Amb el tractament pretenem restablir al màxim el metabolisme i el funcionalisme del fibroblast, cèl·lula fonamental de la pell, que s’han perdut amb l’edat, la qual cosa es traduirà en un augment de la síntesi de col·lagen, elastina i àcid hialurònic, elements essencials en l’estructura cutània, aconseguint així una revitalització global de la pell de la cara.

El procediment es tracta primer d’obtenir una petita mostra de sang del mateix pacient, i preparar-la per a disposar d’un plasma ric en plaquetes, que reinjectarem després molt superficialment amb una agulleta molt fina en forma de microinjeccions.

Uns minuts abans apliquem anestèsia en crema per fer el tractament més confortable. El protocol o el nombre de sessions anuals és variable per a cada pacient en funció del grau d’envelliment i de les característiques de la seva pell, però habitualment fem un o dos tractaments anuals.

No provoca cap al·lèrgia

Els factors de creixement autòlegs que contenen les plaquetes no poden provocar cap tipus de reacció al·lèrgica, per ser obtinguts de la sang del mateix pacient, per la qual cosa és un tractament natural que dona molts bons resultats, i que es complementa perfectament amb tots els altres tractaments que utilitzem per tractar l’envelliment facial en medicina estètica.

Els resultats són molt bons, disminueixen les arrugues fines, i millora la hidratació i la textura de la pell. Potser no és constatable en les clàssiques fotografies d’abans i després, però el pacient es mostra pràcticament sempre satisfet. Una vegada activat el fibroblast, resulta estrictament necessària la presència suficient a la pell dels precursors naturals de l’elastina, el col·lagen i l’àcid hialurònic, com són els aminoàcids prolina, lisina i glicosamina; per la qual cosa l’ideal és contribuir amb una aportació exògena. Per això al cap de 3 o 4 setmanes del tractament amb factors de creixement, es recomana una sessió de mesoteràpia facial amb aquests aminoàcids, vitamines i minerals.

tracking