x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Psicologia

Què és la felicitat? (I)

La psicològa Margarita Albós la defineix com un estat de calma i harmonia amb benestar físic i espiritual
Què és la felicitat? (I)

Què és la felicitat? (I)

Què és la felicitat? (I)

Actualitzada 30/12/2019 a les 13:58
    Andorra la Vella Margarita Albós
Es pot definir la felicitat com un estat de calma i harmonia amb benestar físic i espiritual. Tanmateix, hi ha tantes definicions com persones, ja que per a cada persona pot tenir un significat diferent. Conèixer la definició de la felicitat no garanteix viure feliç. Com el fet de tenir coneixements no garanteix ser expert, cal la pràctica. Possiblement, viure amb felicitat és el gran repte de tot ésser humà.

LA FELICITAT ÉS EL CAMÍ
Buda va dir: “No hi ha un camí cap a la felicitat, la felicitat és el camí.” Les persones que tenen la convicció que la felicitat és la meta de la vida fa que busquin la felicitat al seu exterior, en les coses materials o en els altres, com en la parella, en la família, en els amics, etc. Sovint, es capfiquen a assolir un objectiu, com aconseguir la feina somiada, guanyar una competició, tenir el cotxe anhelat, tenir parella, ser mare o pare... pensant que quan l’aconsegueixin trobaran la felicitat. Quan finalment aconsegueixen l’objectiu desitjat, s’adonen que l’alegria i satisfacció plena és molt breu. Perquè, la felicitat, precisament, es troba en el procés, en les actuacions, les experiències enriquidores que es viuen en el procés d’assolir l’objectiu. Quan les persones entenen que la felicitat és el camí i no la meta, canvien el plantejament de vida i aprenen a viure amb felicitat. La felicitat es troba en la manera d’interpretar la vida Cal entendre que la felicitat no consisteix a no tenir problemes o a evitar-los, sinó a viure amb serenitat i confiança el que a cada persona li toca viure, siguin èxits, situacions de benestar o dificultats. Cada dia apareixen problemes, més ben dit reptes, i cal aprendre a resoldre’ls sense sortir del camí de la felicitat. Per aconseguir-ho es pot aplicar l’aforisme: Actua amb serenitat per acceptar les coses que no pots canviar, actua amb valor i coratge per canviar les coses que sí que pots canviar i empra la saviesa per saber diferenciar entre les coses que sí que pots canviar i les que no pots canviar. Sovint les persones es troben amb circumstàncies que no poden canviar. Si la persona no accepta la realitat, no avança, es queda bloquejada en la queixa i el patiment. Altres vegades, la situació que viu la persona sí que li permet fer canvis, encara que només sigui la manera de percebre la situació.

 
CAL SABER
1. LA FELICITAT ÉS LA META DE LA VIDA
Les persones que tenen aquesta convicció la busquen al seu exterior, en les coses materials o en els altres, com els amics, en la parella, en la família, etc.


2. LA FELICITAT ÉS UN PROCÉS

Quan les persones entenen que la felicitat és el camí, les experiències, i no la meta, canvien el plantejament de vida i aprenen a viure amb felicitat.
 
MARGARITA ALBÓS
Psicòloga i formadora del curs: Eficàcia personal amb PNL
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts