x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Alimentació

Els aliments de l'època nadalenca

Triar el menjar ajuda a evitar el descontrol
El nadal és un dels períodes de l'any on més es descuida l'alimentació

Els aliments de l'època nadalenca

El nadal és un dels períodes de l'any on més es descuida l'alimentació

Actualitzada 13/12/2019 a les 20:20
    Marta Chica
Ja estem a mitjan desembre i en no res ens trobarem en plenes festes de Nadal. És un dels períodes de l’any on més es descuida l’alimentació, deixant de banda els bons hàbits adquirits durant l’any i reduint l’activitat esportiva, amb la (evitable) conseqüència d’increment de pes en arribar el mes de gener. Entre compres i preparatius, parem un moment a reflexionar, sobre per què passa això i quins consells podem seguir per mantenir-nos el més centrats possible dins el camí de la bona alimentació.
  • Els dies assenyalats són la nit de Nadal, Nadal, Sant Esteve, la nit de Cap d’Any, el dinar d’any nou i el dia de Reis. Si incloem el sopar d’empresa són set dies en total i depenent de la casa no tothom els celebra tots. Per tant, procurar tornar a l’alimentació habitual la resta de dies ens ajudarà a no sumar tants excessos.
  • No entrar dins el pensament “barra i bufet lliure” les dues setmanes fins a passat Reis perquè “total, per dues setmanes, em deixo anar, menjo i bec el que vull, no faig esport i ja el 7 de gener començo a cuidar-me”. Un excés de calories durant dues setmanes senceres pot significar perfectament de tres a cinc quilos de greix corporal extra, i perdre’ls és més difícil que guanyar-los.
  • Vigilar amb el consum de dolços nadalencs, sobretot si els incorporem cada dia a la nostra alimentació. Torrons, polvorons, galetes... són aliments altament calòrics, rics en greixos i sucres. Controlem les porcions i si no els comprem amb molta antelació, evitarem les temptacions.
  • Davant els aperitius i àpats de pica-pica, seleccionar el que menjarem i posar-ho dins el nostre plat individual ens ajudarà a ser conscients de la quantitat que mengem i a evitar el descontrol.
  • Les calories begudes també compten, especialment si venen de l’alcohol. El vi, el cava, els destil·lats i combinats, hi són sempre presents, en festes. És cert que són dies de celebració, però no sempre cal lligar-ho al consum d’alcohol. L’aigua serà la millor opció.
  • No oblidar l’activitat física: no deixar de banda l’exercici si ja som actius, mantenir dins el possible el ritme habitual. I si no tenim l’esport integrat als nostres hàbits, les festes de Nadal poden ser un bon moment per començar a incorporar-lo, contribuirà a la despesa energètica diària i començarem l’any amb energia!
  • • No oblidem les fruites i les verdures: una amanida festiva, unes verdures d’acompanyament, fruita al centre de la taula... aporten sacietat, fibra, vitamines, minerals i molt poques calories.
  • Poseu en pràctica aquests consells i gaudiu de les festes de Nadal sense remordiments!
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts