Cinema

Revifar l'esperit nadalenc amb pel·lícules

Drama i comèdia romàntica, plats forts per Nadal

Revifar l'esperit nadalenc amb pel·lícules

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Desembre és sinònim de Nadal: aparadors decorats fins a l’últim racó, espais inundats pel color de les llums i alegres nadales impregnen el carrer. I, a casa? El cinema és una via per potenciar l’esperit nadalenc on el drama i la comèdia romàntica es posicionen com els gèneres favorits per fer-ho. Un dels clàssics de la temporada és Que bonic que és viure! (1946), un llargmetratge en blanc i negre que va ser dirigit per Frank Capra. La història, entre un àngel de segona classe i un ciutadà honrat, va aconseguir el Globus d’Or al millor director i va rebre cinc nominacions als premis Oscar (millor pel·lícula, director, actor, muntatge i so).

Love Actually (2003) es postula com un altre dels imprescindibles de la llista de pel·lícules per veure en aquesta època de l’any. L’aeroport d’Heathrow és el principi i el final del film que mostra les diferents cares de l’amor abans de Nadal. I què millor que tornar-la a veure per gaudir de l’estrena de la temporada, Last Christmas, que es configura com la segona part del treball de Curtis. El tràiler ja té 12 millons de visites.

Sol a casa (1990) és una de les altres pel·lícules obligatòries de l’època nadalenca. Veure la cara d’un petit Macaulay Culkin és tot un ritual. L’èxit del llargmetratge va provocar que es fessin quatre entregues més. L’última es va estrenar el 2012 amb l’actor Finn Baxter com a protagonista.

Frozen (2013) és un altre dels èxits de Disney que s’han instal·lat en les petites pantalles de les llars durant el Nadal. La creació va trencar tots els esquemes de la productora, aconseguint una recaptació superior als 1.200 milions d’euros. Aquesta pel·lícula, la primera en ser dirigida per una dona a la companyia (Jennifer Lee), va aconseguir enganxar tant els més petits de la casa com els més gran. Després de sis anys d’espera, els seguidors han tingut l’oportunitat de gaudir de la segona part amb Frozen II (2019). I com no, Malson abans de Nadal (1993), una versió obscura però alhora tendra del Nadal que va quedar gravada a la retina del nens i nenes dels vuitanta i també dels noranta. Ara, en el vint-i-cinquè aniversari de la seva estrena, és el moment ideal per rememorar-la.

CARTELLERA

LES ESTRENES INFANTILS DE LA TEMPORADA Frozen II, La família Adams i Maléfica: maestra del mal conformen el trio cinematogràfic infantil d’aquest Nadal. La primera arriba amb un parell de personatges nous. La segona és la versió animada més fidel a l’original respecte al disseny artístic dels personatges. En últim lloc, el film protagonitzat per la reconeguda Angelina Jolie, una malvada entre les malvades.

tracking