Sazerac

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El còctel Sazerac és per a Nova Orleans el que la Margarita és per a Mèxic o el sud-oest dels Estats Units. Aquest còctel va ser inventat per Antoine Amadie Peychaud, un apotecari crioll, el 1830. Va obrir una farmàcia anomenada Peychaud i, com tots els farmacèutics de l’època, venia la seva medicina patentada. La més venuda era una barreja d’amargs aromàtics. Aquesta espècie de ponx es va fer molt popular i els seus amics (que no estaven malalts) es reunien a beure a les tardes. Així va néixer el còctel, ja que el mateix Peychaud després el va batejar com Sazerac, perquè per preparar els amargs medicinals sempre feia servir un conyac francès anomenat Sazerac.

El farmacèutic va seguir venent molt bé el còctel, el qual anomenava medicina, sobretot per evadir les lleis fiscals de l’època, amb un impost molt elevat a la venda d’alcohol, i perquè el govern tenia unes restriccions molt severes per obrir bars.

La popularitat del còctel Sazerac va provocar l’obertura d’un gran bar el 1852 anomenat Sazerac Coffee House (casa de cafè va ser el terme que es va utilitzar per poder obrir l’establiment). El bar tenia un barra de 125 metres de llarg atesa per una dotzena de cambrers. El 1870, Thomas H. Handy va comprar el Sazerac Coffee House i també va comprar els drets dels amargs que preparava Peychaud. El còctel Sazerac es preparava amb conyac o brandi, però a mesura que els gustos d’Amèrica van canviar van ser substituïts per whisky de sègol.

LA RECEPTA

1. Poseu a refredar una copa omplint-la amb gel o posant-la dins de la nevera almenys 30 minuts. 2. Afegiu l’absenta o Pernod, i feu un remolí per cobrir els costats i tota la part inferior de la copa. Retireu l’excés. 3. En una coctelera, afegiu 4 o 5 glaçons de gel, el sucre, el whisky de sègol i els amargs. 4. Agiteu suaument durant uns 30 segons. 5. Serviu a la copa amb la pela de llimona com a adornament. INGREDIENTS gel picat 1 culleradeta d’absenta, Pernod, licor o Herbsaint Glaçons de gel 1 culleradeta de sucre, un terròs de sucre o 1 culleradeta de xarop 1 1/2 unces de whisky de sègol Amargs Peychaud al gust Un twist de llimona

tracking