x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
El moment del còctel

Sazerac

El còctel rep el nom del conyac que es feia servir
Sazerac

Sazerac

Sazerac

Actualitzada 22/11/2019 a les 19:18
El còctel Sazerac és per a Nova Orleans el que la Margarita és per a Mèxic o el sud-oest dels Estats Units. Aquest còctel va ser inventat per Antoine Amadie Peychaud, un apotecari crioll, el 1830. Va obrir una farmàcia anomenada Peychaud i, com tots els farmacèutics de l’època, venia la seva medicina patentada. La més venuda era una barreja d’amargs aromàtics. Aquesta espècie de ponx es va fer molt popular i els seus amics (que no estaven malalts) es reunien a beure a les tardes. Així va néixer el còctel, ja que el mateix Peychaud després el va batejar com Sazerac, perquè per preparar els amargs medicinals sempre feia servir un conyac francès anomenat Sazerac.

El farmacèutic va seguir venent molt bé el còctel, el qual anomenava medicina, sobretot per evadir les lleis fiscals de l’època, amb un impost molt elevat a la venda d’alcohol, i perquè el govern tenia unes restriccions molt severes per obrir bars.

La popularitat del còctel Sazerac va provocar l’obertura d’un gran bar el 1852 anomenat Sazerac Coffee House (casa de cafè va ser el terme que es va utilitzar per poder obrir l’establiment). El bar tenia un barra de 125 metres de llarg atesa per una dotzena de cambrers. El 1870, Thomas H. Handy va comprar el Sazerac Coffee House i també va comprar els drets dels amargs que preparava Peychaud. El còctel Sazerac es preparava amb conyac o brandi, però a mesura que els gustos d’Amèrica van canviar van ser substituïts per whisky de sègol.
 
LA RECEPTA
1. Poseu a refredar una copa omplint-la amb gel o posant-la dins de la nevera almenys 30 minuts.
2. Afegiu l’absenta o Pernod, i feu un remolí per cobrir els costats i tota la part inferior de la copa. Retireu l’excés.
3. En una coctelera, afegiu 4 o 5 glaçons de gel, el sucre, el whisky de sègol i els amargs.
4. Agiteu suaument durant uns 30 segons.
5. Serviu a la copa amb la pela de llimona com a adornament.

INGREDIENTS
gel picat
1 culleradeta d’absenta, Pernod, licor o Herbsaint
Glaçons de gel
1 culleradeta de sucre, un terròs de sucre o 1 culleradeta de xarop 1 1/2 unces de whisky de sègol
Amargs Peychaud al gust
Un twist de llimona
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2019 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts