Literatura

Els llibres de la tardor

Les plataformes d'streaming han posat de moda les versions escrites de les sèries

Els llibres de la tardor

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sempre és bon moment per agafar un llibre i xopar-se de la màgia de la literatura, més encara quan arriba la tardor i amb ella els dies de fred, pluja, vent... D’alguna forma, les plataformes d’streamig han posat de moda les sèries i amb aquestes les seves versions escrites com Los testamentos, la segona part de la novel·la El cuento de la criada (1985), de l’escriptora Margaret Atwood, que va revolucionar la literatura distòpica i va oferir un nou punt de vista de la lluita feminista. Los testamentos té com a absolutes protagonistes tres dones de molt distinta procedència que, a la fi, es veuran unides. Es tracta d’una seqüela que succeeix quinze anys després del primer llibre.

La segona recomanació literària per passar una tarda tardorenca és la novel·la Gente normal, de l’escriptora irlandesa Sally Rooney. Aquesta història entre un parell de companys que prefereixen guardar les converses per quan surten de classe es clava de ple en el pas del temps i, també, com les persones es protegeixen del dolor. El seu èxit ha fet que sigui traduïda a més de 30 idiomes i hagi superat el mig milió d’exemplars venuts. You va ser una de les sèries més vistes de Netflix durant el 2018 i sols li ha fet falta una temporada amb una desena de capítols per convertir-se en una altra sèrie que es passa al paper. La sinopsi és simple, un psicòpata obsessionat amb una jove: Beck. No obstant això, la forma de control a través de les xarxes socials fa que la novel·la superi els estereotips habituals. Al gener, més de quaranta milions d’espectadors ja s’hi havien enganxat. Començament del 2020 es la data fixada perquè els seguidors de la producció puguin gaudir de més capítols. Però abans el llibre, que estarà disponible a partir del 4 de novembre. El canvi climàtic és un dels principals reptes de la humanitat i El calentamiento global, de Daniel Ruiz, s’acosta a la responsabilitat social de les empreses.

'BEST-SELLERS' 'La chica que vivió dos veces'

1. Tanca una sèrie que ha venut més de 100 milions d’exemplars arreu del món. La protagonista es prepara per a la batalla final.

'El latido de la Tierra'

2.És la novel·la amb més sentiment de Luz Gabás. Una història de passió, intriga i lleialtat. Abans va escriure la inconfusible Palmeras en la nieve.

'La casa alemana'

3.El personatge principal s’enfronta als secrets existents a la seva família que són els de tot un país. Quasi 500 pàgines de descobriment.

tracking