MÚSICA

La ciutat escollida per al Festival d'Eurovisió

La final del xou se celebrarà dissabte 14 de maig

La ciutat escollida per al Festival d'Eurovisió

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Països Baixos van guanyar el mes de maig passat el certament musical amb més expectació a Europa: el Festival d’Eurovisió. Des d’aleshores, ciutats holandeses van començar a presentat la candidatura per acollir la celebració: Amsterdam, Utrech, Bolduque, Arnhem, Breda, la Haia, Leeuwarden, Maastricht i Rotterdam.

La capital tenia moltes possibilitats de convertir-se en la seu del festival però es va retirar de la carrera justificant la manca d’espai per fer un esdeveniment d’aquesta magnitud, així com el turisme massiu que suposaria. Segons l’alcaldessa d’Amsterdam, Femke Halsema, les grans instal·lacions que podrien acollir un esdeveniment tan important, com el Ziggo Dome o el Johann Cruyff Arena, ja estan reservades en aquelles dates per a altres esdeveniments. Leeuwarden, la Haia i Breda també van decidir retirar-se de l’oferta per problemes similars, on també s’hi van acabar sumant Utrech, Arnhem i Bolduque. Així doncs, la tria només era entre Maastricht i Rotterdam.

Finalment, la Unió Europea de Radiodifusió (UER) ha decidit que la ciutat escollida per ser amfitriona de la 65a edició del Festival d’Eurovisió sigui Rotterdam. L’escenari on es faran les actuacions estarà ubicat a l’Ahoy Arena, un recinte amb capacitat per a més de 16.000 persones i que ja va acollir el festival EuroJunior l’any 2007. “Rotterdam ha mostrat un entusiasme i un compromís fantàstic i compta amb les instal·lacions adequades per rebre delegacions de més de 40 països el pròxim mes de maig”, va assegurar el supervisor executiu de la UER, Jon Ola Sand, durant l’elecció de la seu. Un punt a favor d’aquesta ciutat, que és la segona més gran d’Holanda, ha estat que també té altres edificis amb capacitat per organitzar esdeveniments paral·lels com poden ser l’EuroVillage, l’EuroClub i la cerimònia de benvinguda.

Les semifinals del Festival d’Eurovisió tindran lloc dimarts 12 i dijous 14 de maig, mentre que la gran final serà dissabte 16.

tracking