x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Cuina

Exquisidesa i modernitat

El xef del Restaurant XO Lounge, Miquel Martínez, explica com fer uns raviolis Wonton amb vieires, gambes i xoriço ibèric amb ‘bisque’ de marisc
Miquel Martínez.

Exquisidesa i modernitat

Miquel Martínez.

Fernando Galindo
Actualitzada 30/08/2019 a les 18:38
Una explosió de sabors entre la pasta i el peix és el plat que presenta el xef Miquel Martínez, més conegut com a Miqui, amb uns exquisits raviolis Wonton, farcits amb vieires, gambes, i xoriço ibèric amb bisque de marisc.
Però a la carta del recent obert XO Lounge també es poden trobar croquetes d’ànec, carpaccio de gambes amb vinagreta de ceps, un caneló XL de carn i tòfona, steak tartar d’ànec o bou, una coca de foie i vieires, risottos de mar i muntanya, turbot amb ragout d’alls tendres, llima, espàrrecs i bolets. Així com excel·lents postres: tarta tatin de pa de pessic amb toffee de romaní i gelat de vainilla casolà, crème brulée de Baileys, i una versió personalitzada de tiramisú, granissat de café, ganache de xocolata, brownie de xocolata o mousse de mascarpone.

L’essència del restaurant i de Martínez és la cuina de mercat, basada en la tradició però combinada amb un toc d’ara. En aquest sentit, el restaurant XO Lounge és això: la fusió d’un local modern en ple barri antic. Més de 25 anys que es transmeten als plats gràcies a l’experiència del xef, basada en els millors establiments del país i els stages a restaurants d’estrella Michelin.
 
LA RECEPTA
Raviolis Wonton amb vieires, gambes i xoriço ibèric amb ‘bisque’ de marisc

Exquisidesa i modernitat


Tallarem les vieires, les gambes netes i el xoriço a trossets petits i ho reservarem. Farem un sofregit amb la verdura picada fina i la polpa de la nyora i el tomàquet, afegirem el marisc picat i el xoriço, flamejarem i a la nevera. Farem bullir l'aigua i anirem dipositant la pasta d'una a una durant 20 segons, deixar-les amb aigua i gel per tallar la cocció. Tot seguit farcirem els raviolis amb el sofregit de marisc i xoriço. Per a fer la Bisque ficarem el marisc i la verdura a trossos dins d'una olla fonda, sofregirem amb un raig d'oli d'oliva extra verge, ho rostirem tot i afegirem el vi blanc i el brandi, deixarem que s'evapori l'alcohol. Seguidament afegir la nata i rectificar de sal i pebre. Per emplatar ficarem els raviolis a una safata al forn a 220 °C 3 minuts, ho emplatem dins d'un plat fons, naparem amb el Bisque i afegirem dauets de xoriço i una fulleta d'alfàbrega.

INGREDIENTS PER 4 PAX:
1 paquet de pasta Wonton

8 Vieires
16 gambes

1 all
0,080 gr de pebrot vermell

0,090 gr de pebrot verd
1 nyora

1 ceba de Figueres
1 tomàquet de pera (polpa)
Sal i pebre
0,025 dl de brandi

INGREDIENTS PER “BISQUE”:
1/2 kg de galeres
1/2 kg de crancs
2 alls
6 xalotes
4 pastanagues
0,50 dl de vi blanc
0,40 dl de brandi
0,250 g de nata líquida 35%
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts