Medicina estètica

La carboxiteràpia en medicina estètica

És una tècnica segura i amb poques contraindicacions

La carboxiteràpia en medicina estètica

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La carboxiteràpia consisteix en l’ús terapèutic de l’anhídrid carbònic (CO2) injectat, fet que millora la microcirculació local provocant una vasodilatació, una angiogènesi o formació de nous vasos i un augment del metabolisme local, a més de generar una acció lipolítica en l’àmbit de l’adipòcit o cèl·lula grassa.

El gas s’injecta amb una agulleta molt fina a la part que volem tractar, més o menys superficial depenent de l’efecte que vulguem aconseguir. És una tècnica que ja s’utilitzava fa més de 50 anys als balnearis francesos i és molt segura i té poques contraindicacions, pràcticament sense cap efecte secundari important, excepte la possible formació d’un petit hematoma a la zona de la injecció.

Pels seus avantatges terapèutics la carboxiteràpia cada vegada és més utilitzada també en medicina convencional, per exemple en dermatologia per tractar la psoriasi, o en angiologia per tractar úlceres varicoses, arteriopaties i microgangiopaties perifèriques.

En medicina estètica s’utilitza com a eina coadjuvant per tractar en l’àmbit corporal els cúmuls de greix localitzats, la flacciditat i millorar les estries, tant a l’abdomen com a la part interna de les cuixes i la cel·lulitis.

A més, la carboxiteràpia també la podem utilitzar com a coadjuvant per tractar l’envelliment facial. Millora l’oxigenació i l’intercanvi tissular i actua com un reactivador de la formació de col·lagen a la pell. L’apliquem a cara i escot, així que millorem les arrugues i la flacciditat del terç inferior de la cara, com també l’excés de greix inframaxil·lar o papada i les cicatrius d’acne.

Habitualment un tractament facial consta de quatre sessions de carboxiteràpia a la cara i l’escot, una sessió cada tres setmanes, per donar temps a afavorir la regeneració del col·lagen. És un tractament molt poc invasiu i es pot combinar amb altres tractaments, com la mesoteràpia amb àcid hialurònic, aminoàcids, vitamines i minerals, aconseguint, a més, un efecte revitalitzador i hidratant de la pell.

Quan la utilitzem en l’àmbit corporal també la solem combinar amb mesoteràpia específica segons el problema que presenta la nostra pacient, fent sis sessions en total, una per semana, ja que tenen efectes sinèrgics o potenciadors.

tracking