x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Salut - 7 DIES

D'Islàndia a Andorra

Històries de consum drogues des de l'època de Nixon als Estats Units
D'Islàndia a Andorra

D'Islàndia a Andorra

D'Islàndia a Andorra

Actualitzada 16/08/2019 a les 18:58
    Farah Sánchez Noguera
Albert Hofman, l’inventor de l’LSD, la va anomenar així. El 1966 va començar la revolució de les drogues sintètiques. Aquestes substàncies en aquells moments eren considerades l’avantguarda de la ciència.
Existeix molta literatura i documentals sobre aquest tema i us convido a explorar-lo. Però, en definitiva, tan sols us vull dir que aquella generació la va liar parda. I va acabar tot plegat en una prohibició que va ser generalitzada, res de sexe grupal, hippies a la dutxa i res de psicodèlia. Nixon era un paio més de porres que de porros.

Anem a un altre punt de la història més actual. En un país tan diferent com Islàndia, el 1999. “Muralles d’adolescents beguts i drogats pels carrers de Reykjavík”, així ho va anomenar Milkman, catedràtic en psicologia i que tan sols ater­rar va tancar-se en un hotel. L’alarma era nacional i era una pandèmia generalitzada. Ell va ser un dels que van crear un pla estratègic per “embriagar de manera natural” els cervells d’aquells adolescents, perquè, en definitiva en Milkam va saber fer-se la pregunta adequada. On comença realment la necessitat? I jo vull afegir: forma part de l’estratègia vital del nostre cervell crear-ne?
Les sinergies que es van crear en el grup d’investigació islandès van facilitar elaborar un projecte, que es basa a fer un mapeig general de la salut de la població adolescent a través d’enquestes. Es localitzen els factors de risc de cada població i s’intenta, a través de subvencions, incentivar activitats artístiques i físiques. I aquestes dades no són estàtiques (la societat no ho és), es realitzen any rere any.

Ens transportem a la latitud 152109, longitud 425077896, hemisferi nord. Andorra.
Any 2018 augmenten un 45,6% les detencions per consum i distribució de drogues. El passat 20 de març un conductor andorrà va multiplicar per 19 el màxim permès en alcoholèmia.

Cal?
 
Etiquetes
  • #2 farah
    (25/08/19 15:21)

    Latitud 425077896, longitud 152109,

    Respondre
  • #1 farah
    (24/08/19 23:34)

    val més corregir, abans que algú acabi a Somàlia

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts