Cuina

Un caneló ple de sabors

El xef del restaurant Cal Bonavida, Luis Fernando, explica com fer un caneló farcit de xai i poma caramel·litzada amb salsa de sidra

Un caneló ple de sabors

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Luis Fernando és el xef del restaurant Cal Bonavida, un cuiner llicenciat en gastronomia i diplomat en sommelier a l’Escola Espanyola de tast a Madrid. L’any 2005 va complir el seu somni de viatjar arreu del món per conèixer les diferents cultures i adquirir experiència gastronòmica, sent Aspen (Colorado) el seu punt de partida. Més tard va visitar Espanya i l’Argentina, per acabar de créixer a Andorra. “Aquí he desenvolupat les meves idees i he donat a conèixer la meva proposta de cuina, elaborada a partir de producte fresc i de proximitat”, explica el mexicà.

El restaurant Cal Bonavida té una carta molt variada, que està composta per amanides de temporada, taules d’embotits del Pirineu i formatge de proximitat, o plats d’autor, com l’original i atrevit moll de l’òs a la brasa amb chutney de pinya i vieires al josper, el gaspatxo de figues amb pannacotta d’alvocat i crema de formatge rocafort o el caneló que explica en aquesta recepta. El client també pot trobar varietat d’arrossos, fideuàs i postres casolanes.

El restaurant està ubicat al centre de Canillo, en una zona privilegiada amb unes vistes que conviden a relaxar-se i a gaudir del paisatge, acompanyat d’un bon àpat.

CANELÓ FARCIT DE XAI I POMA CARAMEL·LITZADA AMB SALSA DE SIDRA

ELABORACIÓ Posem la farina amb la sal en una taula i fem un forat al centre, on posarem els ous. Amb una forquilla barregem i agreguem l’oli, per seguir amassant amb les mans fins que quedi una massa homogènia però que no s’enganxi. Agafem un tros de la massa i la posem a la màquina de pasta en la seva màxima obertura. La deixem reposar sobre un drap i ho tapem perquè no s’assequi, i tallem amb la mida desitjada. Salpebrem el xai i el posem en una safata amb la resta dels ingredients i el tapem amb paper d’alumini, per coure’l al forn a baixa temperatura durant 14 h. Transcorregut el temps de cocció, retirem el xai de la bossa i reservem amb el seu suc per fer la salsa. Esmicolem el xai, mentrestant sofregim l’all tendre picat i caramel·litzem amb una mica de sucre morè. Després agreguem el xai i salpebrem, el deixem 5 minuts a foc baix, retirem i agreguem els cubs de poma i triturem, Per a la salsa fem un caramel amb el sucre, agreguem la sidra i deixem reduir a la meitat, immediatament agreguem el suc del xai, deixem reduir una quarta part i agreguem la maizena per espessir. Posem el farciment en una màniga pastissera i omplim els canelons, enrotllem i afegim la salsa. Els posem al forn a 160º durant 10 minuts. INGREDIENTS Pasta fresca 2 ous 200 gr de farina de blat 1 cullerada d’oli d’oliva verge Farciment xai 1 pota de xai 50 m oli d’oliva 1 dent d’all 1 branca de romaní 1 poma Granny Smith tallada 3 alls tendres sal i pebre Salsa de sidra 200 ml de sidra de poma 15 gr de sucre morè 100 ml de suc de xai 5 gr de maizena

tracking