x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV
Cuina

Un caneló ple de sabors

El xef del restaurant Cal Bonavida, Luis Fernando, explica com fer un caneló farcit de xai i poma caramel·litzada amb salsa de sidra
El xef del restaurant Cal Bonavida, Luis Fernando.

Un caneló ple de sabors

El xef del restaurant Cal Bonavida, Luis Fernando.

Actualitzada 01/08/2019 a les 13:28
Luis Fernando és el xef del restaurant Cal Bonavida, un cuiner llicenciat en gastronomia i diplomat en sommelier a l’Escola Espanyola de tast a Madrid. L’any 2005 va complir el seu somni de viatjar arreu del món per conèixer les diferents cultures i adquirir experiència gastronòmica, sent Aspen (Colorado) el seu punt de partida. Més tard va visitar Espanya i l’Argentina, per acabar de créixer a Andorra. “Aquí he desenvolupat les meves idees i he donat a conèixer la meva proposta de cuina, elaborada a partir de producte fresc i de proximitat”, explica el mexicà.
El restaurant Cal Bonavida té una carta molt variada, que està composta per amanides de temporada, taules d’embotits del Pirineu i formatge de proximitat, o plats d’autor, com l’original i atrevit moll de l’òs a la brasa amb chutney de pinya i vieires al josper, el gaspatxo de figues amb pannacotta d’alvocat i crema de formatge rocafort o el caneló que explica en aquesta recepta. El client també pot trobar varietat d’arrossos, fideuàs i postres casolanes.

El restaurant està ubicat al centre de Canillo, en una zona privilegiada amb unes vistes que conviden a relaxar-se i a gaudir del paisatge, acompanyat d’un bon àpat.
 
CANELÓ FARCIT DE XAI I POMA CARAMEL·LITZADA AMB SALSA DE SIDRA
Un caneló ple de sabors


ELABORACIÓ

Posem la farina amb la sal en una taula i fem un forat al centre, on posarem els ous. Amb una forquilla barregem i agreguem l’oli, per seguir amassant amb les mans fins que quedi una massa homogènia però que no s’enganxi. Agafem un tros de la massa i la posem a la màquina de pasta en la seva màxima obertura. La deixem reposar sobre un drap i ho tapem perquè no s’assequi, i tallem amb la mida desitjada.
Salpebrem el xai i el posem en una safata amb la resta dels ingredients i el tapem amb paper d’alumini, per coure’l al forn a baixa temperatura durant 14 h.

Transcorregut el temps de cocció, retirem el xai de la bossa i reservem amb el seu suc per fer la salsa. Esmicolem el xai, mentrestant sofregim l’all tendre picat i caramel·litzem amb una mica de sucre morè. Després agreguem el xai i salpebrem, el deixem 5 minuts a foc baix, retirem i agreguem els cubs de poma i triturem, Per a la salsa fem un caramel amb el sucre, agreguem la sidra i deixem reduir a la meitat, immediatament agreguem el suc del xai, deixem reduir una quarta part i agreguem la maizena per espessir. Posem el farciment en una màniga pastissera i omplim els canelons, enrotllem i afegim la salsa. Els posem al forn a 160º durant 10 minuts.

INGREDIENTS
Pasta fresca

2 ous
200 gr de farina de blat

1 cullerada d’oli d’oliva verge
Farciment xai

1 pota de xai
50 m oli d’oliva
1 dent d’all
1 branca de romaní
1 poma Granny Smith tallada
3 alls tendres
sal i pebre
Salsa de sidra
200 ml de sidra de poma
15 gr de sucre morè
100 ml de suc de xai
5 gr de maizena
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2021 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts