x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Bellesa

Tractaments del coll i les mans

La pell del coll i escot es deshidrata més fàcilment
Tractaments del coll i les mans

Tractaments del coll i les mans

Tractaments del coll i les mans

Actualitzada 05/07/2019 a les 13:31
l tractament de l’envelliment facial en medicina estètica ha d’incloure obligatòriament el coll, per buscar una harmonia de la pell i de l’aspecte, i en un altre moment haurà també d’incloure les mans, depenent de la pacient.
La pell del coll i de l’escot, a més d’estar molt exposada a les radiacions solars, és més fràgil que la de la cara, perquè és una pell més fina, que té menys glàndules sebàcies i per tant es deshidrata més fàcilment. També té menys melanòcits, col·lagen i elastina, amb molta tendència a la flaccidesa, les arrugues i el melasma o taques solars. Les mans igualment reben molta radiació solar i a més la seva pell rep altres agressions de manera intensa, com el fred, l’aigua, el sabó, etcètera.

Primer de tot és important dir que cal cuidar el coll, escot i mans amb tractaments cosmètics, igual que cuidem la cara: al matí protegir la pell de les radiacions solars, i a la nit posar les cremes nutritives adequades.
Sota la pell del coll se situa el múscul platisma, que amb l’edat pot presentar flacciditat, donant lloc a les bandes platismals, que es poden tractar amb toxina botulínica. Igualment les arruguetes que es formen a l’escot amb els anys disminueixen molt amb dosis petites de toxina botulínica diluïda a la pell, és a dir, punxada molt superficialment.

Els tractaments de mesoteràpia o micropunció amb vitamines, minerals i oligoelements són dels primers tractaments que fem a coll i escot, ja que els fem al mateix temps que a la cara. També el podem fer a les mans.
El tractament regeneratiu amb plasma ric en factors de creixement és també un tractament que es fa al coll i a l’escot quan el fem a la regió facial. Normalment es recomana fer-ho anualment, per provocar un bon efecte regenerador.

Si el coll presenta flacciditat, podem utilitzar els fils tensors espiculats reabsorbibles, tractant molt específicament la base del coll, sota els ma­xil·lars. Igualment podem completar el tractament amb fils monofilaments de PDO, que ens milloraran la pell i ens crearan línies de col·lagen durant la seva reabsorció.
Un tractament relativament nou amb molt bons resultats per tractar el coll són els ompliments amb àcids hialurònics de diferents pesos moleculars amb vitamines i minerals. Les vitamines i minerals ens nodriran la pell, una part de l’àcid hialurònic es reabsorbirà fàcilment mentre ens hidrata en profunditat la dermis, i l’altre es quedarà omplint la zona durant uns mesos i ens donarà més fermesa. El resultat és que milloraran les arrugues, la flacciditat i l’elasticitat de la pell. S’aplica amb una cànula, pel que és indolor, i té un efecte immediat, malgrat que l’efecte màxim s’aconsegueix al cap de dos mesos, quan es recomana, depenent de l’edat de la pacient, fer una segona sessió per reforçar el tractament.

A les mans podem reomplir els espais entre els metacarpians si han perdut greix i tenim la típica mà amb aspecte esquelètic. A mans i avantbraços també podem fer pílings per treure les taques que apareixen amb l’edat, igual que a la regió facial. Un píling mèdic ens decapa les cèl·lules mortes i en regenera una nova pell més saludable i amb millor aspecte.
És recomanable un píling abans i després de l’estiu, amb una sessió de mesoteràpia amb vitamines i minerals, tant per afrontar les agressions del sol, la sal del mar i l’efecte del clor de les piscines, com per després compensar el dany que amb més o menys intensitat haurà patit la nostra pell durant les vacances.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts