x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Internet

Instagram com a teràpia

Tenir consciència del problema i motivació és clau
iNSTAGRAM COM A TERÀPIA

Instagram com a teràpia

Instagram com a teràpia

Actualitzada 03/05/2019 a les 19:12
L’àrea de salut mental de l’hospital Sant Joan de Déu, a Esplugues de Llobregat, ha creat un perfil d’Instagram, @stoptca_sjd, com a teràpia per als pacients amb trastorns de conducta alimentària (TCA), com l’anorèxia i la bulímia, i que s’inclou dins del tractament que reben. Aquest compte pretén fomentar la consciència del problema i augmentar la motivació d’aquells que pateixen aquests trastorns, dos passos bàsics en el procés terapèutic, per tal de realitzar canvis en els seus hàbits i pensaments. Qui porta el compte són precisament els mateixos pacients del centre, una trentena dels quals d’entre 9 i 17 anys, que participen activament en l’elaboració i publicació dels continguts. Tot i la gran responsabilitat que tenen, les publicacions són supervisades pels metges especialistes en els trastorns, i a vegades també responen alguns comentaris que reben.
Els joves van iniciar l’activitat del compte a final de març i ja tenen gairebé 1.800 seguidors. La presentació del perfil és la següent: “Som els/les pacients de l’hospital de dia de salut mental del @sjdhospitalbarcelona. Hem obert aquest compte perquè volem prevenir els trastorns de la conducta alimentària (TCA) i amb ella conscienciar la societat. I quin millor dia per començar aquest projecte que el Dia internacional de la felicitat.” El contingut de les seves publicacions són majoritàriament fotografies i es caracteritzen per tenir missatges positius com “la vida et posarà obstacles però els límits els poses tu”, “la bellesa no resideix en el físic on tothom la busca, sinó en el cor on pocs saben arribar” o “neteja la teva ment del NO puc”.

 
UNA DE CADA DEU NOIES PATEIX TCA
Els estudis realitzats assenyalen que entre un 4,1% i un 4,5% de la població adolescent pateix TCA; l’anorèxia se situa en un 0,3%, la bulímia en un 0,8% i la resta pateixen un trastorn que no està especificat. Almenys una de cada deu noies d’entre 12 a 21 anys en pateix. D’entre la població masculina, en pateix entre el 5% i 10%, donant-se amb més freqüència els casos de bulímia.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts