SALUT DE LA PELL

La hiperhidrosi, un excés de suor

Pot resultar un problema per a les tasques laborals

La hiperhidrosi, un excés de suor

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què és?

La hiperhidrosi és un trastorn en el qual es produeix un excés de suor en diferents parts del cos com les mans, aixelles i peus encara que les condicions ambientals i d’activitat no ho requereixin.

És un trastorn molest per a la persona i en certs casos pot arribar a provocar una caiguda de l’autoestima i de les relacions interpersonals, així com suposar un problema potencial a l’hora de realitzar tasques domèstiques o laborals (donar la mà, dibuixar, conduir, cuinar, escriure).

Quin és el tractament?

Existeixen nombroses opcions terapèutiques per a la hiperhidrosi, des dels tractaments tòpics fins a la cirurgia.

• Teràpies tòpiques: destaquen els preparats amb clorur d’alumini, que redueixen la producció de suor per part de les glàndules (es pot aplicar en esprai, crema, tovalloletes…).

• Iontoforesi: consisteix en la realització de banys amb una solució líquida concreta i en uns recipients que emeten cor­rents elèctrics que redueixen l’activitat productiva de les glàndules. És una teràpia efectiva i còmoda, que el pacient pot realitzar a casa si adquireix el dispositiu mèdic.

• Toxina botulínica: consisteix en l’aplicació local de petites infiltracions de toxina botulínica a l’àrea afectada per reduir el nombre d’estímuls i la intensitat dels mateixos. D’aquesta manera, encara que el centre tèrmic enviï senyals a les glàndules arriben en menor nombre i magnitud. És una teràpia molt còmoda i amb molt bons resultats.

• Cirurgia: en aquests casos es realitza una simpatectomia, tallant o pinçant el nervi que condueix el senyal estimulador de la suor del cervell a les mans.

Origen desconegut Malgrat que no és coneix la causa, se sap que quan passa és quan el centre de regulació tèrmica del cervell emet senyals erronis a les glàndules sudorípares per tal que produeixin suor encara que no faci calor.

tracking