x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
ACUPUNTURA

Com s'escull un acupuntor?

No n’hi ha prou d’aprendre a clavar agulles en un punt
No n'hi ha prou d'aprendre a clavar agulles en un punt

Com s'escull un acupuntor?

No n'hi ha prou d'aprendre a clavar agulles en un punt

Actualitzada 12/04/2019 a les 18:39
    Dr. To-Ma Trinh Bach
Tant els espanyols com els andorrans cada dia coneixen més la conseqüència de l’abús medicamentós i intenten buscar remeis alternatius que siguin més naturals, més inofensius per a la salut. Per descomptat, l’acupuntura és una de les preferides. Però amb tants acupuntors en tots els llocs serà una mica difícil d’escollir un ideal.
Els criteris varien molt. Hi ha pacients que prefereixen buscar-ne un més a prop de casa, així s’estalviaran el temps del desplaçament. Altres busquen un acupuntor més barat pensant que tots són iguals entre si, i mentre es paga menys, millor, sobretot amb la crisi econòmica d’avui. També n’hi ha d’altres prefereixen un acupuntor oriental, perquè se suposa que seria més autèntic un nadiu.

El problema és que a Espanya i a Andorra no hi ha una legislació per regular aquest tipus de teràpia. Hi ha moltíssims acupuntors que aprofiten la situació i només amb uns cursos de cap de setmana després ja es llancen a tractar els pacients creient que estan preparats. I els orientals? També en conec alguns que es van apuntar als cursos intensius a la Xina, després amb un títol comprat, i venen a practicar a Europa.
Per ser un bon acupuntor no n’hi ha prou d’aprendre a clavar agulles en uns punts del cos humà, cal estudiar també l’anatomia, fisiologia i patologia, com qualsevol metge.

Així, amics, la propera vegada quan vagin a una consulta acupuntural no deixin que els enlluernin amb uns diplomes de mestre o professor. Senzillament cal preguntar al terapeuta on ha cursat la medicina i on està col·legiat per assegurar-se que la seva salut està en bones mans.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts