Combatre a la primavera les al·lèrgies

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Amb l’arribada de la primavera, moltes persones pateixen al·lèrgia causada per la pol·linització de les plantes. Depenent de la meteorologia, en cas d’absència de pluja, els efectes als ulls poden perdurar més de l’habitual. Consells perquè els efectes del pol·len als ulls siguin menys molestos:

–Ser previsor! Consultar un al·lergòleg o un oftalmòleg abans que comenci la temporada de pol·linització per tal de reduir la sensibilitat als al·lèrgens.

–Intentar evitar o limitar la presència en llocs on la concentració de pol·len sigui més important. Tant a la primavera com a l’estiu, el pol·len prové dels arbres i flors. El pol·len d’ambròsia provoca més molèsties a final d’estiu i de la tardor. En canvi a l’hivern sol haver-hi més presencia d’àcars i caspa al pèl de les mascotes.

–Protegir els ulls dels al·lèrgens suspesos en l’aire utilitzant ulleres de sol.

–No fregar els ulls si pica! Fregar-los allibera més histamina i empitjora els símptomes de l’al·lèrgia.

–Utilitzar llàgrimes artificials mantindrà els ulls humits a més de netejar els al·lèrgens que s’hi puguin dipositar.

–En el cas de ser usuari de lents de contacte, durant aquests períodes, reduir-ne l’ús. O bé optar per lentilles diàries. D’aquesta manera s’evita l’acumulació d’al·lèrgens en les pròpies lents de con­tacte.

–Dutxar-se abans d’anar a dormir, netejant suaument les parpelles per eliminar qualsevol resta de pol·len que pugui causar irritació durant el son.

–Utilitzar un purificador d’aire per a la llar.

–Instal·lar un filtre de captura d’al·lergògens al sistema de calefacció / refrigeració.

tracking