MÚSICA

Alejandro Sanz estrena àlbum

Camila Cabello i Residente participen en el disc

Alejandro Sanz estrena àlbum

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cantant espanyol Alejandro Sanz ha tret al mercat el seu nou disc, #ELDISCO, produït per Julio Reyes Copello i Alfonso Pérez, amb mescles de Trevor Muzzy i la masterització de Gene Grimaldi. La peça conté deu cançons i el cantant té diverses col·laboracions amb artistes de renom de diferents estils com Camila Cabello, Residente, Nicky Jam i Judit Nedderman.

El disc, que ha tardat quatre anys a veure la llum, comença amb una de les cançons més emblemàtiques de la història del cantant, com és El trato, un single que es va estrenar fa vint anys i que segueix sent un dels temes més escoltats de l’autor. Les altres nou cançons són Mi persona favorita, No tengo nada, Te canto un son, Los lugares, Back in the city, Azúcar en un bowl, It’s OK i Este segundo, en què col·labora Judit Nedderman i és un tema que combina el castellà i el català. El conjunt de totes aquestes composicions forma una barreja de versos poètics que expliquen les experiències que ha viscut al llarg de la seva vida i els llocs i les diferents situacions en què s’ha trobat, barrejats amb sons més moderns, acústics i clàssics, que han caracteritzat la seva carrera. Com en qualsevol dels seus treballs és necessari escoltar més d’una vegada cada cançó per entendre el que explica, què vol que sentim i què vol transmetre l’autor en cadascuna de les lletres.

Es tracta, doncs, d’un àlbum que guarda l’essència amb la qual el cantant de Madrid va començar en el món de la música amb unes lletres molt ben tractades que contenen una gran quantitat de sentiments, però també es noten els canvis que durant tota la seva trajectòria a la música ha anat fent, experimentant amb instrumentals més noves. Les líriques personals, intrínseques per pensar i reflexionar també deixen lloc a uns ritmes i melodies per ballar i generar un ambient festiu i en la barreja dels diferents estils es veuen reflectides les influències que l’artista ha tingut al llarg de la seva vida dins i fora de la música.

La gira del nou disc d’Alejandro Sanz ja té programats cinc concerts entre els mesos de juny i juliol a Sevilla, Barcelona, Madrid, Elx i Santiago de Compostel·la.

‘#ELDISCO’ ÉS EL DOTZÈ ÀLBUM DEL CANTANT El nou disc passa a formar part de la gran trajectòria del cantant. El primer àlbum va ser Los chulos son pa’ cuidarlos, del 1989. Viviendo deprisa, el 1991, va ser el primer gran èxit, ja que va ser nou vegades disc de platí. El 1997 va estrenar Más, l’àlbum amb més reconeixements, amb un total de 33 discos de platí. I el 2015 va treure el penúltim disc, Sirope.

tracking