L'expressió del plaer

El que més agrada escoltar és el plaer de la parella

L'expressió del plaer

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els gemecs, el xiuxiueig, les paraules a cau d’orella, entre d’altres sons (sempre fent referència als sons sensuals), formen part de l’expressió de la sexualitat.

Tothom pot conèixer certs sons i familiaritzar-los perfectament amb l’acte sexual; ja siguin propis o fruit de la diversió dels veïns. Qui no ha endevinat l’entreteniment d’algun veí despistat a través dels sorolls? Però, quins són els que més ens agraden? Crits, paraules sensuals, llenguatge barroer... Hi ha qui es llança enmig de la passió a l’expressió de sentiments, pensaments o fantasies emportat per la intensitat del moment. Per a gustos, colors. Hi ha qui és més silenciós, o més intens, i després hi ha circumstàncies que ens poden obligar a ser més moderats (nens dormint, per exemple).

El que podem afirmar és que entre les coses que més ens agrada escoltar hi ha el plaer de la nostra parella o l’expressió dels seus sentiments; això fa que la nostra autoestima sexual es vegi reforçada, a més d’afegir temperatura i passió a la relació sexual. Per contra, tenir una relació sexual amb algú que no articula cap so pot donar la sensació de fredor o que, fins i tot, la relació no es motiva­dora.

Qui és més expressiu? Les dones o els homes? L’estadística diu que són elles les que emeten més sons, però, al voltant d’això, tenen un pes significatiu aspectes de caràcter cultural o de rols assignats. D’altra banda, una expressió excessivament escandalosa pot cohibir l’altra part o provocar una situació còmica; menció a part seria l’expressió fingida del plaer, tot i que l’exageració, o afegir una mica més d’intensitat en certs moments, s’utilitza per estimular l’altra part. L’increment de l’expressió del plaer també s’utilitza per comunicar a la parella l’assoliment del clímax.

Un estudi va determinar que la gran majoria de dones no poden evitar emetre gemecs en arribar al clímax, i un altre estudi va concloure que el grau de satisfacció amb l’acte sexual és major entre les persones que emeten més sons durant l’acte sexual.

L’emissió de vocalitzacions, o sons de plaer, és una forma de guiar la parella per tal d’indicar què és allò que més ens agrada, així, quan rebem una estimulació en un punt concret, i ens agrada, normalment s’emet algun tipus de so en resposta de la satisfacció. És una forma de retroalimentació molt efectiva per fer la relació sexual més completa. La confiança i la complicitat amb la parella permet més llibertat a l’hora d’expressar el nostre plaer. Una menció especial es podria fer de certes paraules, ja siguin expressions romàntiques (t’estimo) o indicativa (més!), o un diàleg més elaborat que permet sortir de la rutina sexual.

Jugar i experimentar l’intercanvi dialèctic durant l’acte sexual és un estímul per incrementar el desig o l’excitació, així com reforçar la connexió amb la parella.

tracking