La repercussió de la diabetis en la visió

La Xina és el país amb més habitants amb aquesta malaltia

La repercussió de la diabetis en la visió

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La diabetis és una de les malalties més comunes als països desenvolupats. Visualment, la persona amb diabetis Mellitus nota canvis, ja que provoca, amb el pas del temps, un deteriorament dels vasos sanguinis a la retina que pot derivar en pèrdua de visió severa. Quan la malaltia afecta la visió es comença a parlar de retinopatia diabètica. Sol aparèixer en pacients que estan afectats per la diabetis des de fa molt temps i, en general, amb un inadequat control metabòlic.

LA DIABETIS AL MÓN

Un recent estudi ressalta que, en l’àmbit mundial, una de cada onze persones pateix aquesta malaltia. El Top-10 dels països amb més habitants diabètics són: en la desena posició Egipte, amb 3,5 milions. Alemanya és novena i el Pakistan, vuitè, i compten amb el mateix nombre de persones diabètiques: 3,8 milions. El Japó és setè, amb 4,6 milions; Indonèsia, sisena, amb 4,7 milions; el Brasil, cinquè, amb 5,2 milions; Mèxic, quart, amb 6,5 milions; els Estats Units, tercers, amb 15 milions; l’Índia és segona, amb 38 milions, i la Xina, primera, amb 63 milions.

Un cop la persona és diagnosticada com a diabètica, hauria de realitzar un control regular de la diabetis, així com fer-se controls periòdics de la visió. L’any passat van morir 4 milions de persones per culpa de no tractar-se de manera adequada aquesta malaltia.

tracking