x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
El moment del còctel

Tequila sunrise

Un còctel creat en els anys trenta, encara que la gran popularitat va començar quan els Eagles el van incloure en el seu segon àlbum
Tequila sunrise

Tequila sunrise

Tequila sunrise

Actualitzada 15/02/2019 a les 18:15
El còctel Tequila Sunrise es va crear a la dècada dels anys trenta del segle passat encara que la gran popularitat va començar quan els Eagles, banda de rock nord-americà formada a Los Angeles, Califòrnia, va incloure en el seu segon àlbum, Desperado, editat el 1973, una cançó molt popular, titulada Tequila Sunrise, dedicada al còctel amb el mateix nom. No hi ha dubte que la gran fama que ja atresorava el còctel gràcies a aquesta cançó es va veure incrementada quan, el 1988, la productora cinematogràfica Warner Bros va estrenar la pel·lícula Connexió Tequila (el títol original era Tequila Sunrise), del director Robert Towne, protagonitzada per Mel Gibson, Michelle Pfeiffer i Kurt Russell. Segons la història, el còctel Tequila Sunrise va ser creat a l’Hotel Arizona Biltmore Resort & Spa de Phoenix entre els anys 1930 i 1940.
Un client que freqüentava molt sovint l’hotel i a qui li encantava el tequila va preguntar al bàrman Gene Sulit si li podia preparar una beguda refrescant que portés tequila per poder-la gaudir a la piscina de l’hotel. Gene Sulit va sorprendre amb una beguda a la qual va anomenar Tequila Sunrise per la forma dels colors del còctel preparat, que s’assemblaven a la sortida del sol. Aquest primer Tequila Sunrise va ser preparat amb tequila, crema de cassís, suc de llimona i soda. Com passa amb molts altres còctels, la forma de preparar el Tequila Sunrise difereix molt de la forma original del còctel creat pel bàrman Gene Sulit, ja que els ingredients utilitzats en l’original han estat substituïts per altres de diferents, de manera que el còctel actual incorpora tequila, suc de taronja i granadina.


Glops Palau

Carrer de la Sort, 11
La Seu d'Urgell

 
La recepta
En una coctelera introduïu la meitat dels glaçons de gel, el suc de taronja, el tequila i agiteu-ho molt bé.
En una copa alta poseu-hi la resta de gel, aboqueu el contingut de la coctelera i a poc a poc la granadina perquè vagi al fons.

Remeneu una altra vegada, serviu i decoreu.

INGREDIENTS
5 cl de tequila reposat

15 cl de suc de taronja
1 cullerada de granadina
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts