Televisió

'Fornite', demandat per copiar un ball

El videojoc copia el ball de Carlton, d’‘El príncep de Bel Air’

'Fornite', demandat per copiar un ball

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

’intèrpret de Carlton a El príncep de Bel Air, Alfonso Ribeiro, ha demandat el videojoc estrella del moment, Fortnite, per copiar el ball característic del seu personatge a la sèrie dels anys noranta. L’autor d’un dels balls més populars de la televisió, reconvertit en presentador de la televisió americana, no està content amb Fortnite Battle Royal, de l’empresa Epic Games, per vendre el seu ball com una de les presentacions per personalitzar els avatars.

La demanda argumenta que “Epic necessita consentiment per utilitzar, mostrar, reproduir, vendre o crear productes derivats basats en el ball o en un de semblant al de Ribeiro”, i que fins al moment s’han beneficiat d’explotar l’“expressió creativa” de l’actor nord-americà “sense el seu consentiment o autorització”.

En la pell de Carlton Banks, cosí del protagonista de la sèrie que encarnava John Smith, l’actor divertia sempre el públic amb el que acabaria portant el nom del Carlton Dance: movent els braços i les cames al so de It’s not unusual, de Tom Jones. Un ball que es va convertir en una icona de tota una generació i que ara ha tornat a aixecar polseguera amb la demanda interposada pel seu ballarí original, Alfonso Ribeiro. De fet, si queda cap dubte que s’inspiren en el ball de Carlton, el jugador del videojoc sols ha de mirar el nom que rep el ball: Fresh.

tracking