Qüestió d'iniciativa

Els homes inicien les relacions en el 66% dels casos

sexualitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Iniciar les relacions sexuals, en general, és cosa d’homes. Això indiquen els estudis al voltant de les relacions sexuals. Els homes inicien les relacions en el 66% dels casos.

El principal motiu pel qual elles no prenen la iniciativa en les relacions és la por al rebuig. Davant del rebuig de la parella es poden despertar inseguretats i conflictes. La principal causa per perdre la iniciativa per part d’ells és el rebuig continuat. No per no haver-hi ganes, sinó per la reiteració en la negativa.

Ells també rebutgen, però, sobretot, en períodes de baix desig sexual. En el cas dels homes, el desig hipoactiu es viu pitjor. Faria la impressió que ser home i no mostrar desig constant està més mal vist. No és l’únic prejudici. En el cas d’elles, tenir una forta iniciativa també es penalitza a ulls de l’entorn social, ja sigui per una qüestió educativa o que se sustenti en algun mecanisme biològic.

Encara mantenim molts clixés al voltant de qui manté la iniciativa en iniciar les relacions sexuals. L’edat influeix en aquest aspecte. La majoria dels joves, un 60 per cent, es mostra indiferent sobre qui inicia les relacions. A partir dels 35, elles prefereixen que la iniciativa la portin els homes i ells iniciar relacions.

Pot ser que amb les noves generacions es vagin diluint els condicionals imposats socialment. Com a consell per millorar “les ganes” d’iniciar les relacions apuntar que, en general, començar l’aproximació a l’acte sexual generarà més motivació pel sexe. Al contrari, restar passiu en disminueix les ganes.

tracking