Cuina

Un plat vegà ple de sabor

El xef del restaurant de l'Hotel Cosmos, João da Costa, explica com cuinar una lasanya vegetal amb oli de tòfona

João da Costa, xef del restaurant de l'Hotel CosmosFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una de les noves incorporacions a la carta del restaurant de l’hotel Cosmos Andorra que triomfa és la lasanya vegetal amb oli de tòfona. El xef João da Costa va decidir oferir aquest plat amb motiu de la 27a Mostra Gastronòmica d’Andorra i va tenir molt d’èxit perquè la gent demana cada cop més “opcions veganes i saludables”. El xef té una àmplia experiència en la restauració, amb més de vint-i-cinc anys de servei en empreses del país i 15 com a responsable de cuina del Cosmos.

La recepta reinventa la tradicional lasanya de carn per cuinar un plat interessant nutricionalment i per al paladar, ric en verdures i amb l’oli d’oliva infusionat amb tòfona, que li dona un “toc molt agradable”, assegura Da Costa. La tòfona pot ser negra, més assequible, o blanca. La blanca –en italià Alba madonna– és una espècie que prolifera principalment a les zones italianes de Langhe i Montferrat, al Piemont, a la vora de les ciutats d’Alba i Asti. Costa més de trobar que la negra.

Es tracta d’una recepta fàcil que pot agradar als qui no volen menjar carn i també als més menuts. Una bona presentació del plat com la del xef convida a tastar-lo.

La recepta

Ingredients: 12 làmines de lasanya precuita 1 carbassó 1 col blanca petita 2 pastanagues 200 g de xampinyons 200 g de fulles d’espinacs frescos 100 g de formatge parmesà ratllat 5 cullerades d’oli d’oliva Beixamel Salsa de tomàquet Oli de tòfona blanca o negra Sal Elaboració: 1. Prepareu una beixamel afegint-hi unes gotes d’oli de tòfona. 2. Talleu el carbassó amb un pelador a tires fines. Partiu la col blanca per la meitat i talleu-la en juliana. Peleu la pastanaga i talleu-la amb un pelador a làmines fines. 3. Poseu tots els ingredients per separat en una paella amb l’oli fins que es daurin una mica i no siguin crus. 4. Netegeu els xampinyons, talleu-los en làmines i feu-los fregir perquè agafin color. 5. Afegiu els espinacs a la barreja de verdures, però sense saltar-los en oli. 6. Unteu amb oli la safata del forn i poseu-hi una capa de lasanya, una capa de col i pastanaga i cobriu-ho amb beixamel. Poseu una altra làmina de lasanya i a sobre la pastanaga amb els espinacs. Poseu-hi unes gotes d’oli de tòfona i torneu-ho a cobrir amb beixamel. Poseu una altra capa de lasanya, els xampinyons amb el carbassó i una capa de salsa de tomàquet. Feu diverses capes. 7. Cobriu-ho tot amb parmesà ratllat. 8. Poseu-ho al forn, preescalfat a 180º, durant 15-20 min.

tracking