x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
Cuina

Un plat vegà ple de sabor

El xef del restaurant de l'Hotel Cosmos, João da Costa, explica com cuinar una lasanya vegetal amb oli de tòfona
João da Costa, xef del restaurant de l'Hotel Cosmos

João da Costa, xef del restaurant de l'Hotel Cosmos

João da Costa, xef del restaurant de l'Hotel Cosmos

Fernando Galindo
Actualitzada 30/11/2018 a les 17:22
Una de les noves incorporacions a la carta del restaurant de l’hotel Cosmos Andorra que triomfa és la lasanya vegetal amb oli de tòfona. El xef João da Costa va decidir oferir aquest plat amb motiu de la 27a Mostra Gastronòmica d’Andorra i va tenir molt d’èxit perquè la gent demana cada cop més “opcions veganes i saludables”. El xef té una àmplia experiència en la restauració, amb més de vint-i-cinc anys de servei en empreses del país i 15 com a responsable de cuina del Cosmos.
La recepta reinventa la tradicional lasanya de carn per cuinar un plat interessant nutricionalment i per al paladar, ric en verdures i amb l’oli d’oliva infusionat amb tòfona, que li dona un “toc molt agradable”, assegura Da Costa. La tòfona pot ser negra, més assequible, o blanca. La blanca –en italià Alba madonna– és una espècie que prolifera principalment a les zones italianes de Langhe i Montferrat, al Piemont, a la vora de les ciutats d’Alba i Asti. Costa més de trobar que la negra.
Es tracta d’una recepta fàcil que pot agradar als qui no volen menjar carn i també als més menuts. Una bona presentació del plat com la del xef convida a tastar-lo.

Lasanya vegetal amb oli de tòfona
 
La recepta
Ingredients:
12 làmines de lasanya precuita
1 carbassó
1 col blanca petita
2 pastanagues
200 g de xampinyons
200 g de fulles d’espinacs frescos
100 g de formatge parmesà ratllat 5 cullerades d’oli d’oliva
Beixamel Salsa de tomàquet
Oli de tòfona blanca o negra
Sal

Elaboració:
1. Prepareu una beixamel afegint-hi unes gotes d’oli de tòfona.
2. Talleu el carbassó amb un pelador a tires fines. Partiu la col blanca per la meitat i talleu-la en juliana. Peleu la pastanaga i talleu-la amb un pelador a làmines fines.
3. Poseu tots els ingredients per separat en una paella amb l’oli fins que es daurin una mica i no siguin crus.
4. Netegeu els xampinyons, talleu-los en làmines i feu-los fregir perquè agafin color.
5. Afegiu els espinacs a la barreja de verdures, però sense saltar-los en oli.
6. Unteu amb oli la safata del forn i poseu-hi una capa de lasanya, una capa de col i pastanaga i cobriu-ho amb beixamel. Poseu una altra làmina de lasanya i a sobre la pastanaga amb els espinacs. Poseu-hi unes gotes d’oli de tòfona i torneu-ho a cobrir amb beixamel. Poseu una altra capa de lasanya, els xampinyons amb el carbassó i una capa de salsa de tomàquet. Feu diverses capes.
7. Cobriu-ho tot amb parmesà ratllat.
8. Poseu-ho al forn, preescalfat a 180º, durant 15-20 min.
  • #1 Viky
    (06/12/18 15:08)

    Algú que li avisi al xef que aquest plat no és vegà, els vegans no mengen ni formatge ni beixamel (ja que conté llet)

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2019 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts