Medicina estètica

La toxina botulínica millora l'estat d'ànim

No té pràcticament efectes secundaris si es realitza bé

La toxina botulínica millora l'estat d'ànim

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La medicina estètica i cosmètica inclou el conjunt d’actes, tècniques i procediments mèdics, adreçats a millorar totalment o parcial els trets inestètics o jutjats així pel pacient, tant si són constitucionals com si són conseqüència de l’envelliment. La finalitat és aconseguir millorar l’aspecte físic, fent que la persona se senti millor amb si mateixa, el que augmentarà el seu benestar psíquic i estat d’ànim, necessari per configurar un estat de salut general òptim.

Un dels tractaments més efectius dins de la medicina estètica és el tractament amb toxina botulínica, anomenada vulgarment bòtox. Amb la toxina botulínica tractem les arrugues d’expressió, anomenades així per la seva relació directa amb la mímica facial; fonamentalment les arrugues de l’entrecella, el front, les perioculars o potes de gall, i les peribucals o codi de barres.

És un tractament que normalment dona una alta satisfacció al pacient, ja que als vuit dies obtenim uns resultats molt evidents, i es veu com per exemple les arrugues de l’entrecella , aquelles que apareixen en l’estar enfadats o pensatius, se suavitzen molt o inclús desaparéixen.

En persones joves hipercinètiques o que gesticulen molt amb el front i l’entrecella, s’utilitza aquest tractament per evitar que es formin les arrugues, és a dir com a prevenció d’aquestes. Amb el tractament impedirem que la persona pugui fer aquest gest inconscient, i s’anirà deshabituant a fer-ho. Potser seran suficients tres tractaments en dos anys per aconseguir-ho.

També el tractament amb toxina botulínica és molt satisfactori en un altre grup de persones, les que pateixen una depressió. El fet de suavitzar i relaxar l’expressió d’aquesta zona de la cara i tenir millor aspecte, els ajuda a augmentar l’estat d’ànim.

També les persones amb dolor crònic m’han expressat sovint la seva alta satisfacció després de fer aquest tractament. Sembla ser que la contractura d’aquesta regió els provoca un augment de l’ansietat i el dolor, mentre que la relaxació de la musculatura d’aquesta zona se’ls tradueix en relax i benestar.

És ben conegut l’efecte de la toxina botulínica en les migranyes d’origen ansiós o contracturals. Relaxar la musculatura de la zona, fa desaparèixer la contractura i el dolor. Igualment és molt efectiva en el bruxisme o contractura dels músculs masseters, fet que provoca dolor mandibular o cefàlic. Injectar una petita dosi de toxina ens relaxarà aquests músculs i evitarà els símptomes.

Aquest tractament no té pràcticament efectes secundaris si es realitza correctament, i s’adapten els punts d’injecció i la dosi a la musculatura del pacient, el que a més ens donarà una cara més natural sense perdre expressivitat.

La infiltració la fem amb una agulla molt fina, el que la fa pràcticament indolora. Es realitza una sessió que dura entre 10 i 20 minuts, fent un repàs als 8 o 10 dies. El pacient es reincorpora immediatament a les seves activitats habituals. L’efecte apareix el tercer o quart dia, i es completa als 7 o 10 dies, i té una duració d’uns 6 mesos.

tracking