Visió i pantalles digitals

Mirar moltes hores una pantalla provoca sequedat

Visió i pantalles digitals

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

És una realitat més que evident: cada cop passem més temps davant d’una pantalla digital. Els nostres ulls ho acaben patint. Pot començar amb una irritació ocular, notar-se a través d’un canvi de la graduació o en el pitjor dels casos, pot aparèixer la miopia. Quan es fixa la vista a una pantalla digital durant moltes hores, es redueix el parpelleig, fet que provoca sequedat ocular. Tampoc es treballa la visió a llarga distància, un desencadenant de l’aparició de la miopia. Però que podem fer?

Descansar la visió:

És la coneguda regla del 20-20-20. Cada 20 minuts, mirar durant 20 segons a 20 metres de distància o el més lluny possible.

Pantalles a 40 cms:

Sempre que s’estigui mirant una pantalla digital d’un mòbil o d’una tauleta aquesta ha d’estar col·locada a un mínim de 40 centímetres de distància. Si no arriba a llegir a aquesta distància, es recomana ampliar la talla de la lletra.

Ordinadors i portàtils a 70 cm:

Sempre que estiguis a la feina o a casa amb el portàtil o l’ordinador, col·loca’ls a 70cms dels teus ulls.

Pantalla a l’altura dels ulls:

No has de mirar ni cap a dalt ni cap a baix. Serà més còmode per a tu si la visió és recta.

Configuració de la pantalla:

Compra sempre pantalles que tinguin una bona resolució, un bon contrast, que sigui antireflectant i mira que s’evitin els reflexos de la llum.

Sempre amb llum:

Mirar una pantalla a fosques és molt perjudicial per als teus ulls, sobretot per la pupil·la.

Temperatura de l’habitació:

Ni massa fred ni massa calor ni massa seca. L’ambient d’una habitació mal regulada pot afectar a la qualitat de la llàgrima produint sensació d’ull sec.

tracking