Introdueix llavors a la teva dieta

Ideals per fer més complets els plats a nivell nutritiu

Introdueix llavors a la teva dieta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Si les volguéssim menjar directament, no les absorbiríem i passarien per l’intestí gairebé intactes, per tant, només ens servirien per ajudar a millorar el trànsit. És important deixar-les en remull o torrar-les en una paella sense oli (remenant i deixant que saltin una mica, uns 2 minuts aprox). Així aconseguirem pair-les millor i absorbir bé els nutrients. Després, cal moldre-les amb un molinet o un morter, per trencar encara més la closca, que és el que protegeix els nutrients de l’interior, i a més en ressaltarem el sabor. En el cas del sèsam negre, és recomana no torrar-lo.

Les varietats més consumides són:

  • Gira-sol: una de les més riques en vitamina E, un potent antioxidant, i omega 6.
  • Carabassa: interessants pel seu contingut en Zinc, mineral important per a les defenses. I la curcubitacina, que ajuda en els problemes de pròstata.
  • Lli: riques en greixos omega 3 i molt conegudes pel seu efecte de regulació intestinal.

De varietats podem trobar, la daurada, i la marró.

  • Chia: considerada un súper aliment i on també trobem una font d’omega 3.
  • Sèsam: una bona font de calci. 1 cullerada de calci de 20 g aporta 195 mg de calci, més que mig got de llet. Tenim de daurat i negre, aquest darrer es diferencia per tenir un major contingut en ferro. I la tahina, una crema de sèsam que serveix per untar, està bàsicament barrejada amb aigua.
  • Rosella: amb propietats relaxants del sistema nerviós.
  • Cànem: conté tots els aminoàcids essencials, per tant, proteïna completa. Molt interessants per esportistes i vegetarians.

Queden boníssimes en cremes de verdures, en amanides, amb el iogurt, en batuts i liquats de fruites, dins les masses de pa, pans de pessic i barretes de cereals.

Prova-les, et donarà un tocdiferent i nutritiu als plats!

CONSUM

COM GUARDAR-LES? En un pot de vidre, tancades i que no els toqui la llum directa perquè no es tornin ràncies. Si ens sobren ja torrades millor congelar-les. QUINA QUANTITAT? En podem prendre a cada àpat i tot l’any, però en petites quantitats 1-2c/petites al dia. Escollir-les sense sal ni fregides.

tracking