x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Salut - 7 DIES

Cinc tractaments per eliminar taques de la pell

Majoritàriament són de caràcter benigne, però és essencial acudir al dermatòleg periòdicament per a realitzar una revisió
Amb 2 o 3 sessions es poden aconseguir uns resultats excel·lents

Amb 2 o 3 sessions es poden aconseguir uns resultats excel·lents

Amb 2 o 3 sessions es poden aconseguir uns resultats excel·lents

Actualitzada 02/11/2018 a les 18:10
L’aparició de les taques a la pell està associada a l’edat. Solen aparèixer a partir dels 40 anys, edat en la qual la pell comença a perdre capacitat de regeneració i recuperació a l’exposició solar acumulada al llarg dels anys. Per aquest motiu, apareixen a zones visibles i exposades com la cara, l’escot i les mans.
En la majoria dels casos, les taques a la pell són de caràcter benigne, però és essencial acudir al dermatòleg periòdicament per a realitzar una revisió i poder determinar si alguna d’elles és una lesió maligna que pot arribar a ser un indici de càncer de pell.

Les taques a la pell no desapareixen de manera natural i poden acabar resultant incòmodes a nivell estètic, doncs són un símptoma d’envelliment.
Com podem eliminar-les?

El tipus de tractament a seguir variarà en funció del nombre, la localització i la grandària de les lesions
1. Píling químic d’àcid tricloroacètic: consisteix en l’aplicació d’una solució àcida sobre la pell que es deixa actuar durant temps i posteriorment es neutralitza o es retira.

L’àcid elimina la capa superficial de la pell i permet que aquesta es renovi. Està especialment ideat per a minimitzar els efectes del pas del temps, com les taques, així com per a tractar les marques d’acne.
2. Crioteràpia amb nitrogen líquid: els lentígens únics, les taques que apareixen amb més freqüència al rostre, es poden tractar mitjançant l’aplicació de nitrogen líquid a -196ºC.

Aquest procediment ha d’aplicar-se amb molta cura per evitar la irritació de la pell, i requereix tres o quatre sessions per a aconseguir la desaparició definitiva de les taques.
3. Làser Q switched de Nd-YAG i llum polsada: són el tractament més recomanable, ja que combinen un elevat índex d’eficàcia amb una major seguretat. La llum del làser impacta sobre el pigment i ho fragmenta perquè les defenses de l’organisme puguin eliminar-ho.

El procés d’eliminació no resulta dolorós per al pacient ni implica l’ús d’anestèsia. Amb 2 o 3 sessions es poden aconseguir uns resultats excel·lents.
4. Làser de CO2: és més apropiat per a l’eliminació de taques més grans o amb certa grossor, ja que aconsegueix la profunditat necessària per a eliminar la taca.

El dermatòleg pot combinar tots dos tipus de làser en funció de la zona a tractar o del tipus de pell. El làser CO2 també influeix en la generació de col·lagen, per la qual cosa millora l’aspecte de la pell.
Tots aquests tractaments sempre s’han d’acompanyar amb un manteniment a casa i amb la conscienciació per part del pacient o la pacient de la importància de no exposar-se al sol
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts