Perills de dormir amb lents de contacte

Les persones que dormen amb elles tenen entre sis i vuit vegades més risc de patir infeccions oculars

En els casos més greus, es pot arribar a patir una úlcera a la còrnia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un 33% dels usuaris de lents de contacte quan arriben a casa tard a la nit, no solen treure’s les lentilles abans d’anar-se’n a dormir. Dormir amb les lents de contacte posades suposa un perill real per a la salut visual. De fet les persones que dormen amb elles tenen entre sis i vuit vegades més risc de patir infeccions oculars, respecte de qui se les treu a la nit, segons un estudi recent.

Una de les principals patologies oculars que se’n deriva és la queratitis que es desenvolupa a la còrnia i que pot resultar en una pèrdua permanent de visió i fins i tot fer que la persona afectada s’hagi de passar per quiròfan. També s’ha de tenir en compte que, al dormir amb elles, es redueix la quantitat d’oxigen que hauria d’arribar als ulls i es podrien donar símptomes de la síndrome de l’ull sec, com per exemple els ulls vermells, picor, o una alta sensibilitat a la llum, entre altres. En els casos més greus, es pot arribar a patir una úlcera a la còrnia i l’única solució serà un trasplantament de còrnia.

A més, s’ha de tenir en compte el factor neteja i manteniment de les lents de contacte. Si la persona usuària dorm amb les lentilles posades, voldrà dir que no s’ocupa ni de netejar-les ni de mantenir-les com cal. Això farà que varis microorganismes i dipòsits de proteïnes de la pel·lícula lacrimal s’aniran acumulant sobre la seva superfície, provocant l’aparició de patologies oculars abans esmentades.

tracking