x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Salut - 7 DIES

Quin tipus de pell tens tu?

Cada pell necessita unes cures específiques
Quin tipus de pell tens tu?

Quin tipus de pell tens tu?

Quin tipus de pell tens tu?

Actualitzada 28/09/2018 a les 12:44
La pell és la barrera que ens protegeix dels factors externs que ens envolten, per la qual cosa és molt important cuidar-la i mantenir-la sana per tal que pugui realitzar la seva funció.

Encara que el nostre tipus de pell ve determinat genèticament, l’epidermis (la capa més superficial de la pell) està en contacte directe amb l’ambient. Així, les característiques de la nostra pell poden variar en funció de les condicions externes i internes a les quals està sotmesa.

Com hem de cuidar la nostra pell?
  • Pell normal: és una pell ben equilibrada, ni massa seca ni tampoc grassa. Les persones amb aquest tipus de pell tenen porus fins i poques impureses. Això es deu al fet que la pell està ben hidratada, la qual cosa la manté forta i flexible. Això no significa que no s’hagi de cuidar, ja que la pell tendeix a tornar-se més seca amb l’edat. En aquest cas és important realitzar diàriament una bona neteja facial amb una aigua miscel·lar i una bona hidratació i al matí protegir-la de les exposicions solars amb un protector solar.
  • Pell grassa: es caracteritza per produir una quantitat excessiva de sèu, fet que propicia l’aparició d’imperfeccions en la pell com els grans, comedons i barbs. Per cuidar aquest tipus de pell, cal mantenir-la neta i aplicar cremes i productes no comedogènics o oil-free, apropiats per a les pells grasses.
  • Pell seca: es tracta d’un tipus de pell que produeix menys sèu que la pell normal. Es caracteritza per no tenir la quantitat suficient de lípids per a retenir la humitat i protegir-se de la calor exterior, la qual cosa deteriora la funció d’escut protector de la pell. Es tracta d’una pell fina, que pot tornar-se aspra i tirant. L’absència d’hidratació fa que es torni una pell més fràgil i sensible, vulnerable als factors ambientals que l’envolten. En aquest cas, és essencial ser molt constants en l’aplicació de cremes hidratants per evitar possibles descamacions o picors.
  • Pell mixta: les pells mixtes es caracteritzen per combinar característiques de les pells grasses i de les pells seques. Ens trobem amb l’anomenada zona T, que inclou el front, el nas i el mentó, que sol ser més grassa i sol presentar impureses. En canvi, la zona de les galtes tendeix a estar més seca, per la qual cosa la pell està més tirant. En aquests casos recomanem utilitzar productes suaus per realitzar la zona T i ser molt constants en la hidratació de la zona de les galtes.
Sigui quin sigui el tipus de pell que tenim, per mantenir-la sana és essencial no caure en l’autodiagnòstic. L’ús de cremes i productes no apropiats per al nostre tipus de pell pot fer que l’aspecte i la salut de la nostra pell empitjorin i no sigui la desitjada. Assessora’t bé abans de realitzar qualsevol tractament o bé comprar qualsevol producte cosmètic.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts