Michael Kors compra Versace

Donatella seguirà a la marca com a directora creativa

L'acord entre ambdues firmes ha establert que Donatella Versace serà una de les accionistes de Capri Holdings Limited

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una de les firmes de moda italiana més icòniques de la passarel·la ha canviat de propietari. Després de mesos plens de rumors la notícia s’ha confirmat: l’empresa americana Michael Kors ha comprat Versace per un valor de 1.830 milions d’euros, xifra 2,5 vegades superior al volum de negoci actual de la marca italiana. “L’adquisició de Versace és una etapa important per al nostre grup. Amb els recursos que tenim, pensem que Versace creixerà per a superar els 2.000 milions de dòlars en facturació”, afirma el director executiu de Michael Kors, John Idol. Els objectius a curt termini dels nord-americans amb la marca italiana són “augmentar l’empremta comercial de 200 a 300 botigues, donar forma a la venda per Internet i difondre els accessoris i incrementar les vendes en calçat per a home i per a dona del 35% actual al 60%”, segons afirmen fonts especialitzades.

L’acord entre ambdues firmes ha establert que Donatella Versace serà una de les accionistes de Capri Holdings Limited –el nou nom del “holding” Michael Kors– i seguirà al capdavant de la marca italiana com a directora creativa. “És un moment molt emocionant per a nosaltres. Estic orgullosa que segueixi sent un piló fort tant en la moda com en la cultura moderna. Creiem que aquest nou pas ajudarà Versace a assolir el màxim potencial i estem emocionats per unir-nos al grup de John Idol, a qui sempre he admirat per ser un visionari i un líder apassionat. Aquest és el moment perfecte per a la companyia que sempre ha tingut intenció de créixer”, afirma Donatella.

Fundada l’any 1978 pel dissenyador Gianni Versace i el seu germà Santo, la firma és un icona de la moda italiana amb col·leccions de luxe i molt atrevides. Després de l’assassinat de Gianni, el 1997 a Miami, la marca va travessar anys difícils però va aconseguir recuperar el prestigi gràcies a una forta reorganització interna i al talent de Donatella. Fins ara, el 20% de Versace era propietat del fons nord-americà Blackrock, mentre que el 80% restant pertanyia a la família. Les vendes del grup es van redreçar entre el 2009 i el 2016, passant de 268 milions d’euros a 668,7 milions abans d’estancar-se en 2017.

Amb aquesta compra, l’empres especialitzada en accessoris Michael Kors fa un altre pas de gegant en la indústria de la moda, ja que l’any passat també es va adjudicar la compra de la prestigiosa firma de calçat Jimmy Choo per un valor aproximat de 1.000 milions d’euros.

tracking