Vista cansada o fatiga visual?

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Amb l’ús intensiu de dispositius electrònics, molta gent confon la vista cansada amb la fatiga visual. Però són dos conceptes diferents: la vista cansada és un fenomen natural que apareix a partir dels 45 anys. És degut que dins de l’ull hi ha un muscle anomenat muscle ciliar que permet veure a totes les distàncies.

Al contraure’s o al relaxar-se permet que el cristal·lí adopti la forma necessària per a veure més nítid tant de lluny com de prop. Amb l’edat aquest muscle, juntament amb la capacitat d’acomodació del cristal·lí, es deteriora i per tant apareix la presbícia i comencen a ser necessàries ajudes òptiques per tal de veure de prop.

Mentre que la fatiga visual és quan la persona no sigui prèsbita i, després de passar moltes hores llegint, mirant una pantalla o fent activitats utilitzant intensament la visió de prop, vegi borrós. Aquesta borrositat és deguda al muscle ciliar, que en aquell moment tindrà dificultats per relaxar-se provocant un espasme acomodatiu.

En el cas de si per feina una persona ha d’estar moltes hores davant d’una pantalla, se li pot recomanar seguir les següents pautes:

- Realitzar períodes de descans de dos minuts cada vint minuts de feina mirant el més lluny possible.

- Realitzar activitats esportives o de lleure en espais oberts, amb llum natural per tal d’estimular la visió de lluny i fer que el globus ocular relaxi l’acomodació.

En els casos on la visió bor­rosa sigui més severa i els descansos no facin efecte, es podria pensar en teràpia visual o lents positives per tal d’ajudar la relaxació del propi muscle ciliar.

tracking