Sèries

'Joc de Trons' torna a arrasar als Emmy

Amazon s’emporta el premi a la millor comèdia de l’any

'Joc de Trons' torna a arrasar als Emmy

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tot i el que el tron de ferro es decidirà a la batalla final el 2019, la sèrie Joc de Trons segueix arrasant els premis per excel·lència de la televisió americana: els Emmy. Encara que no té la millor direcció, ni el millor guió, no té la millor actriu, ni el millor actor; la setena temporada de la sèrie d’èxit de la dècada és la millor ficció dramàtica que es pot veure en l’època daurada de les sèries de televisió. La fantasia de George R. R. Martin va guanyar el seu tercer premi Emmy al millor drama, convertint-se així en la sèrie més premiada de la història, amb 47 guardons Emmy en set anys. En el seu propi podi també hi ha Peter Dinklage, que va guanyar per tercera vegada el premi al millor actor secundari, l’únic actor de Joc de Trons premiat en aquesta edició dels guardons. La mà de la reina Dannearys és el rostre de Joc de Trons, fins al punt de ser l’únic que està nominat en totes les temporades de l’exitosa sèrie de la productora HBO.

Per la seva banda, Claire Foy es corona com a millor actriu de drama per The Crown, Matthew Rhys s’emporta l’estatueta de millor actor de drama pel seu paper a The Americans, i Thandie Newton guanya el premi a la millor actriu secundària d’aquesta categoria per Westworld.

El gegant Amazon també es posiciona com a estrella de la nit amb The Marvelous Ms. Maisel, sèrie guardonada del premi a la millor comèdia, millor actriu protagonista i millor actriu de repartiment, per a Rachel Brosnahan i Alex Borstein. Els guardons masculins de la nit de les sèries pel gènere de comèdia se’ls emporta la sèrie Barry, també d’HBO, mateixa productora que Joc de Trons, amb Bill Hader i Henry Winkler com a millors actors protagonista i secundari.

Tot i que HBO i Amazon es van emportar les estatuetes més importants de la gala, Netflix va empatar per primera vegada en nombre de premis arreplegats durant la nit, entre els quals destaquen l’Emmy a la millor minisèrie per L’assassinat de Gianni Versace: American Crime Story.

tracking