Llibres

Cinc històries d'amor per enamorar-te

Des de Tolstoi fins a Jane Austen, passant per García Lorca, les cinc històries d’amor que han enamorat milions de lectors arreu del món i que segueixen vigents, d’una manera o una altra, tot i el pas del temps

Cinc històries d'amor per enamorar-te

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La història de la literatura ha deixat moltes històries d’amor en la memòria col·lectiva. Des de Tolstoi fins a Jane Austen, passant per García Lorca, les cinc històries d’amor que han enamorat milions de lectors arreu del món i que segueixen vigents, d’una manera o una altra, tot i el pas del temps.

Considerada com una de les primeres comèdies romàntiques, Orgull i prejudici, de Jane Austen, és una de les obres clau de les lletres angleses del segle XIX i continua essent un clàssic atemporal i considerada com l’obra d’amor per excel·lència, la qual ha inspirat Helen Fielding i els seus llibres de Bridget Jones.

Una altra de les obres mestres d’amor de la història és Anna Karènina, de León Tolstoi. Obra estrella del realisme rus que va ser criticada en un primer moment però aclamada amb el pas del temps. Tampoc es pot parlar d’amor sense esmentar la mítica història entre Escarlata O’Hara i Rhett Butler a Allò que el vent s’endugué, de Margaret Mitchell, que va fer guanyar a la seva autora el premi Pulitzer l’any 1936. Un clàssic conegut també per l’adaptació cinematogràfica, protagonitzada per Vivien Leigh i Clark Gable.

D’una altra banda, molts la consideren la major obra romàntica de la història i, possiblement no s’equivoquen. Cims Borrascosos, escrita per Emily Brönte, és una història de venjança, odi i amor obscur que amb el pas del temps la crítica l’ha considerat visionaria per l’època i s’ha arribat a qualificar com la més representativa del seu gènere. Finalment, per als amants del teatre i de Federico García Lorca, Bodas de Sangre és un imprescindible. L’obra de teatre, que es va publicar en format llibre per l’èxit que va tenir en les representacions teatrals, està inspirada en un cas real que va ocórrer a la província d’Almeria. Sense cap mena de dubte, passi el temps que passi, les històries d’amor que amaguen aquests llibres seguiran enamorant els seus lectors i lectores.

tracking