x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Bellesa

Regeneració facial amb factors de creixement

Aquest tractament pretén restablir al màxim el metabolisme i el funcionalisme del fibroblast, cèl·lula fonamental de la pell
Regeneració facial amb factors de creixement

Regeneració facial amb factors de creixement

Regeneració facial amb factors de creixement

Actualitzada 11/09/2018 a les 13:44
Avui parlarem de la bioestimulació cutània amb factors de creixement plaquetaris, un tractament regenerador molt natural i molt adient per després de l’estiu, època durant la qual la nostra pell ha rebut agressions com la radiació solar, el vent, la sal del mar o el clor de les piscines.
Els factors de creixement són unes proteïnes presents en moltes cèl·lules del nostre organisme que tenen la funció de reparar un dany quan hi ha una lesió. Així, per exemple, les plaquetes del plasma són riques en factors de creixement, i quan ens fem un tall de seguida van al lloc a crear un teixit regeneratiu per taponar i controlar l’hemorràgia.

Aquest poder regeneratiu de les plaquetes el podem utilitzar en diversos camps de la medicina quan ens interessa estimular la regeneració d’algun teixit. La bioestimulació amb factors de creixement plaquetaris s’utilitza en traumatologia, en odontologia i també en cirurgia estètica per accelerar i millorar la cicatrització de les ferides. En medicina estètica els utilitzem per estimular una regeneració de la pell facial. És un tractament restitutiu i regenerador de la pell, que tracta l’envelliment facial i els seus estigmes generals. L’objectiu és millorar l’aspecte, la textura, el to, el color, la lluentor i el tacte de la pell.
Amb el tractament pretenem restablir al màxim el metabolisme i el funcionalisme del fibroblast, cèl·lula fonamental de la pell, que s’han perdut amb l’edat, fet que es traduirà en un augment de la síntesi de col·lagen, elastina i àcid hialurònic, elements essencials en l’estructura cutània, tot aconseguint així una revitalització global de la pell facial.

Una vegada activat el fibroblast, resulta estrictament necessària la presència suficient a la pell dels precursors naturals d’aquests elements, com són la prolina, la lisina i la glicosamina, així que l’ideal és contribuir amb una aportació exògena. Per això al cap de tres o quatre setmanes del tractament es recomana una sessió de mesoteràpia facial amb aquests aminoàcids i vitamines.
El procediment tracta primer d’obtenir una petita mostra de sang del propi o pròpia pacient, i preparar-la per disposar d’un plasma ric en plaquetes, que reinjectarem després molt superficialment amb una agulleta molt fina en forma de microinjeccions a tota la pell de la cara.

Uns minuts abans apliquem anestèsia en crema per fer el tractament més confortable. El protocol o el nombre de sessions anuals és variable per a cada pacient en funció del grau d’envelliment i de les característiques de la seva pell, però habitualment fem un tractament anual.
Els resultats són molt bons, disminueixen les arrugues fines, i millora la hidratació i la textura de la pell. Potser no és constatable en les clàssiques fotografies d’abans i després, però el pacient es mostra pràcticament sempre satisfet.
Hi ha reaccions al·lèrgiques?
Els factors de creixement autòlogs que contenen les plaquetes no poden provocar cap tipus de reacció al·lèrgica, per ser obtinguts de la sang del propi pacient, així que és un tractament natural que dona molts bons resultats i que es complementa perfectament amb tots els altres tractaments que utilitzem per a l’envelliment facial en medicina estètica.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts