MÚSICA

'In my life' dels Beatles és de John Lennon

Els experts de Harvard Jason Brown, Mark Glickman i Ryan Song han resolt finalment el misteri

La conclusió definitiva és que va ser John Lennon qui va escriure una de les cançons més recordades de la banda britànica

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les matemàtiques han resolt el misteri sobre qui va ser el vertader compositor de la famosa cançó In my life dels Beatles. Durant molt temps, molts dels amants del grup de pop/rock britànic han viscut amb el dubte: John Lennon o Paul McCartney? Qui és l’autor real? Els experts de Harvard Jason Brown, Mark Glickman i Ryan Song han resolt finalment el misteri.

La curiosa disputa va començar l’any 1980, quan Lennon va assegurar durant una entrevista que el tema era seu i que McCartney només el va ajudar a comprondre’l. McCartney, però, va dir el mateix sobre Lennon: “Va oblidar o no va pensar que jo vaig escriure la cançó.” Com han aconseguit saber la veritat gairebé 40 anys més tard? Satanford Keith Devlin ha confessat com han resolt l’enigma. L’estudi matemàtic està basat en el model bossa de paraules, en el qual s’ignora l’ordre de les paraules per interpretar documents, és a dir, s’altera l’ordre gramatical. Segons ell, “es remunta a la dècada del 1950. És un terme utilitzat pels científics que van crear els filtres anti-spam”. L’exemple més clar d’aquest algoritme és el mesurament que utilitza Twitter per calcular el feed d’una persona. Significa que Brown, Glickman i Song van analitzar al voltant d’unes 70 melodies dels Beatles. El resultat van ser diverses bosses de “notes i acords”, en lloc de paraules. La conclusió, doncs, és que van descobrir que hi havia 149 transicions diferents entre les notes i els acords que estan presents en totes les cançons de la banda. I aquestes transicions eren exclusives d’una persona o d’una altra. Quan es fan els càlculs comptant cadascun dels trossos dels integrants del grup, la probabilitat que McCartney escrivís In my life va ser de .018, l’equivalent a zero. Per tant, la conclusió definitiva de la investigació dels experts de Harvard és que va ser John Lennon qui va escriure una de les cançons més recordades de la banda britànica. Les matemàtiques són exactes.

tracking