MÚSICA

Polèmica a l'Arenal Sound contra Kidd Keo

Les lletres de Keo són masclistes i misògines

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El festival Arenal Sound de Burriana, a Castelló, ha posat el punt final a la novena edició després d’haver reunit 300.000 joves durant una setmana plena d’actuacions d’estils molt variats: de l’indie al rock, electrònica, rap dancehall, reggaeton i trap. L’edició del 2018 del festival ha deixat un impacte superior als 40 milions d’euros, amb la creació de 4.500 llocs de treball.

Tot i que el balanç és positiu, la polèmica també ha estat protagonista un cop més. Un dels artistes que han passat per l’escenari de l’Arenal Sound és el cantant de trap Kidd Keo. I és que l’alacantí sempre s’ha caracteritzat per unes lletres força masclistes i misògines, fet que ha portat altres festivals a cancel·lar les seves actuacions. A més, el contingut de les seves lletres xoca amb l’esforç realitzat per la Generalitat amb col·laboració amb la Creu Roja per establir punts violetes contra les agressions sexuals en els festivals. Un d’aquests punts es va instal·lar al recinte de l’Arenal Sound erigit com a lloc segur per a les dones que es van veure amenaçades per l’assetjament o les agressions masclistes. Alhora, Kidd Keo cridava a les assistents: “Jo només vull veure sostenidors” o “totes aquestes putes, fora els sostenidors”.

Prohibició de banderes republicanes

L’actuació de Kidd Keo no va ser l’únic tema polèmic. També es va prohibir l’accés amb banderes republicanes i símbols antifeixistes. Finalment, es va acabar identificant el treballador que ho va impedir i l’empresa responsable de la seguretat del festival es va veure obligada a acomiadar-lo, després del gran nombre de queixes, sobretot a les xarxes socials.

tracking