Els 'Superfoods'

El superaliment es considera un aliment que conté nutrients interessants per a la salut com ara els àcids grassos essencials, la fibra, o les vitamines

Els 'Superfoods'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Què hi ha de cert en els superaliments o superfoods? Els podem anomenar així? Tenen el poder que se’ls atribueix? Analitzem aquesta controvertida terminologia desproveïda de base científica. El superaliment es considera un aliment que conté nutrients interessants per a la salut com ara els àcids grassos essencials, la fibra, les vitamines, els minerals, els antioxidants, aminoàcids essencials...

Procedeixen de diversos arbres, arbustos, fongs, cereals, plantes, herbes, fruites, tubercles, algues, fruits, llavors o olis. Alguns superaliments tot i que actualment en sentim a parlar constantment, no els havíem consumit mai des de fa uns deu anys: baies de gogi, quinoa, gingebre, açaí, llavors de xia, maca, baobab, espirulina, herba de blat i molts d’altres. Però d’altres són aliments que hem consumit habitualment com el tomàquet, els fruits secs, els llegums, els espinacs, l’oli verge d’oliva...

Afirmacions com que “els superaliments en la seva forma natural poden donar al cos la nutrició que necessites” no són del tot certes. Ja que per molt que incloguis les llavors de xia a la teva alimentació, si prens molt cafè durant el dia, ets sedentari, no prens la quantitat de fruita i verdura necessàries, pateixes estrès i no dorms les hores suficients, és impossible que aquestes llavors et facin ser Superman i et proporcionin un estat de salut suficient i equilibrat.

És perillós llavors donar la propietat miraculosa només a un aliment o nutrient, responsable per a la nostra salut o per curar certes malalties.

CONSIDERACIONS

- Quantitat d'aliment:El sèsam és una font de calci, però amb una cullerada de postres no n’hi ha prou per cobrir els nostres requeriments.

- La importància de la cocció:Si bullim el bròquil a temperatures altes i una llarga estona podem destruir la quantitat de vitamina C que ens aporta.

- Una preparació adequada:Per absorbir la quantitat suficient d’àcids grassos poliinsaturats hauríem de moldre les llavors de lli i no comprar-les moltes.

tracking