TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Pol·len i la visió

Quan una persona és al·lèrgica al pol·len (pol·linosi), el seu cos reacciona amb uns símptomes molt semblants a un refredat

Pol·len i la visió

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Cada any amb l’arribada del bon temps passa el mateix: apareix el pol·len. Les persones al·lèrgiques són les que més el pateixen a causa de les molèsties que els ocasiona la proliferació d’aquests minúsculs grans en suspensió que contenen cèl·lules espermàtiques. I és que les plantes mascle disseminen aquests grans per tal de pol·linitzar les plantes femella. Quan una persona és al·lèrgica al pol·len (pol·linosi), el seu cos reacciona amb uns símptomes molt semblants a un refredat. En la zona ocular es resumeixen de la següent manera:

–Llagrimeig

–Picor

–Vermellor

–Parpelles unflades

–Aparició de lleganyes

–Sensació de pesadesa

–Patologies oculars com la conjuntivitis primaveral

La resta del cos, en canvi, pot reaccionar de la següent manera:

–Rinitis nasal que provoca congestió i goteig nasal

– Esternuts freqüents

–Irritabilitat

–Fatiga i cansament

Es pot evitar ser al·lèrgic al pol·len?

Evitar l’al·lèrgia al pol·len no és possible però sí que es poden prendre mesures perquè afecti menys el cos. El primer que s’ha de fer és evitar les sortides al camp o a la muntanya així com realitzar activitats a l’exterior. Sobretot els dies en els quals la concentració de pol·len és més elevada. A casa es recomana mantindre les finestres tancades així com un ambient relativament humit i utilitzar l’aspiradora i no l’escombra quan s’hagi de netejar. Al cotxe es recomana instal·lar un filtre antipol·len i no conduir amb les finestres abaixades.

En l’àmbit ocular es recomana netejar-se amb freqüència tants les mans com la cara, utilitzar col·liris humectants als ulls per tal de tindre’ls ben hidratats i protegir-se del contacte amb el pol·len mitjançant unes ulleres de sol.

També és important agafar cita amb un al·lergòleg per tal de determinar el grau d’al·lèrgia i personalitzar el tractament.

tracking