Tractament del glaucoma

El glaucoma es considera una de les primeres patologies que causa ceguesa al món

Tractament del glaucoma

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

A l’interior de la cambra anterior del globus ocular tenim un líquid anomenat humor aquós, que en condicions normals regula la pressió intraocular i proporciona nutrients a la resta d’estructures. Però quan l’equilibri entre producció i drenatge d’aquest humor no és el correcte, es produeix un increment en la pressió intraocular del globus ocular. És llavors quan es parla de glaucoma, considerada una de les primeres patologies que causa ceguesa al món. I és que l’augment de la pressió intraocular produeix danys irreversibles al nervi òptic.

Depenent del tipus de glaucoma, a l’hora de tractar-lo, s’utilitzaran gotes o tecnologia làser com el làser SLT.

El làser SLT és la millor alternativa a l’hora de controlar la pressió intraocular sense passar pels efectes secundaris dels medicaments, els possibles danys del làser Argon o els riscos de les cirurgies intraoculars. Mitjançant un tractament ambulatori, s’utilitza polsos de làser de molt baixa energia sobre la malla trabecular, principal zona de drenatge de l’humor aquós, facilitant-ne la sortida i doncs, reduir la pressió intraocular.

El tractament amb làser SLT no és efectiu en tots els casos. Es pot utilitzar com a complement a tractaments mèdics o com a teràpia alternativa quan la medicació no funciona. És efectiu en molts pacients que volen deixar de ficar-se col·liris o no volen exposar-se als efectes adversos que pot provocar la medicació. Aquest tractament no altera en cap cas l’agudesa visual.

tracking