LLIBRES

El test dels meus peixos de colors

A la jove escriptora d’onze anys se li va acudir escriure les aventures dels seus peixos quan el seu pare va decidir comprar un test en lloc d’una peixera

El test dels meus peixos de colorsClàudia Campos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com arriben sis peixos de colors a un test? Amb aquesta premissa comença la història del debut literari d’Al·legra Esteve, il·lustrat per l’artista plàstica Zoe. A la jove escriptora d’onze anys se li va acudir escriure les aventures dels seus peixos quan el seu pare va decidir comprar un test en lloc d’una peixera. “Les històries me les vaig imaginar quan vaig veure el test i aleshores vaig decidir escriure-les”, relata Al·legra. La jove escriptora explica que va escriure aquestes històries en una setmana, “mai m’hauria imaginat que les publicaria”. Els relats els va mantenir en secret, fins que un dia la seva mare, la Zoe, els va descobrir. “No en sabia res, però en llegir els relats vaig proposar a l’Al·legra d’il·lustrar-los”, relata l’artista. “Em va sorprendre a mi mateixa el procés de producció, on l’Al·legra i jo no vam mantenir una relació mare-filla, sinó que érem autora-il·lustradora”, assegura Zoe.

Durant el procés de creació de les il·lustracions, totes les decisions es van prendre “sota l’aprovació” de la debutant autora. “Pot semblar que tot aquest llibre ha sortit per iniciativa del seu pare i meva, però no, tot al contrari, la història ha nascut d’ella”, remarca l’artista plàstica.

El llibre ha estat publicat per Anem Editors, el mateix Josep Dallerès “es va sorprendre” de la qualitat de la història quan la Zoe els la va fer arribar.

tracking