Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
Cuina

Hummus d'alvocat, alfàbrega, llima i llavors de cànem

La xef del restaurant Veggie's World. Nuria Saez, explica com cuinar hummus d'alvocat, alfàbrega, llima i llavors de cànem
La xef del restaurant Veggie's World. Nuria Saez

Hummus d'alvocat, alfàbrega, llima i llavors de cànem

La xef del restaurant Veggie's World. Nuria Saez

Hummus d'alvocat, alfàbrega, llima i llavors de cànem

Hummus d'alvocat, alfàbrega, llima i llavors de cànem

Hummus d'alvocat, alfàbrega, llima i llavors de cànem

Actualitzada 28/03/2018 a les 13:37
Els cigrons, així com les llenties, els fesols, els pèsols, les faves i la soja, són llavors netes i sanes procedents de les plantes de la família de les lleguminoses. Són un grup d’aliments molt valuós des del punt de vista nutricional, rics en hidrats de carboni i en proteïnes i sense gluten. Cal menjar llegums entre dos i quatre cops per setmana.
Una manera diferent de menjar cigrons és l’hummus, un puré d’aquest llegum amb una pasta de farina de sèsam anomenada tahina, oli d’oliva, all i suc de llimona. Sol presentar-se adornat amb pebre vermell.
És un menjar molt típic a tota la zona que va des de Grècia fins a Aràbia, incloent-hi Xipre, Turquia, Armènia, Líban, Síria o Israel. Actualment, és un plat popular a tot el món per ser una opció ideal per a vegetarians i vegans. També hi ha costum de demanar-lo com a tapa, acompa-nyat de natxos de blat de moro, pa o amb pastanaga per sucar l’hummus.

LA RECEPTA
Ingredients

200 gr de cigrons
Una cullerada de tahín torrat
Un grapat d’alfàbrega fresca
Ratlladura i suc de llima
Un grà d’all
Dos alvocats ben madurs
Sal de l’Himàlaia al gust
Pebre blanc al gust
Dos cullerades d’oli d’oliva
Llavors de cànem

Elaboració
1. Cogueu els cigrons.

2. Un cop cuits afegiu-hi el tahín, l’alfàbrega, la ratlladura i dues cullerades de cafè del suc de la llima, l’all i els advocats, la sal i el pebre blanc a la batedora i processeu-ho.
Treballeu l’hummus amb cari-nyo per aconseguir una bona textura.

3. Deixeu refredar una hora.

4. Emplateu. Per decorar acabeu amb un bon raig d’oli d’oliva i unes llavors de cànem per posar un extra de magnesi, ferro i zinc.

5. Podeu acompanyar l’hummus amb uns crackers, uns nachos de blat de moro o un bon pa!

És una recepta fàcil, ràpida, vegana i sense gluten.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477