x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Salut - 7 DIES

Esports, ulleres graduades i nens

Un nen amb ulleres sempre té un risc de trencar-les, ja sigui a causa d’un cop de pilota o d’una topada amb un company
En nens no és recomanable l'ús de lentilles a diari

Esports, ulleres graduades i nens

En nens no és recomanable l'ús de lentilles a diari

Actualitzada 16/03/2018 a les 17:01
La majoria dels nens que tenen problemes visuals com miopia, hipermetropia i astigmatisme acaben portant ulleres. En el cas dels infants que practiquen algun esport, aquest petit detall farà que no els sigui totalment còmode practicar la seva activitat esportiva preferida o que acabin perdent l’interès. I és que un nen amb ulleres sempre té un risc de trencar-les, ja sigui a causa d’un cop de pilota o d’una topada amb un company. També influeix el costat estètic ja que amb aquest canvi molts deixen de practicar esport i només ho fan quan estan obligats al col·legi.
Però hi ha una solució: les lents de contacte. Avui en dia les cases comercials n’ofereixen un gran ventall i es pot escollir entre diàries, quinzenals, mensuals... La més recomanada i la més emprada per a la pràctica de qualsevol esport és la diària, ja que en ser d’un sol ús s’utilitza quan es necessita i al final del dia o de l’activitat esportiva es llença. A més, són còmodes en tots els sentits ja que no necessiten cap tipus de líquid de manteniment, no s’han de netejar ni tindre’n cap tipus de cura. Tots aquests elements fan que el risc d’infecció als ulls per no saber cuidar-les és minimitzi.

Tot i això, és important afegir que, en infants, no és recomanable l’ús de lentilles a diari i durant moltes hores, ja que els ulls estan encara en fase de creixement i requereixen un alt nivell d’oxigen. El fet d’abusar de lentilles pot fer que hi hagi canvis irreversibles a la còrnia i que el nen desenvolupi una intolerància a les lents de contacte massa d’hora o que la còrnia es vegi afectada per un creixement anormal de vasos sanguinis. Per aquest motiu, es recomana l’ús de lentilles només en els moments en els quals portar ulleres sigui molest, com per exemple a l’hora de fer esport. Les lents de contacte poden ser una bona alternativa a les ulleres a l’hora de fer esport. Ja quan el nen esdevingui un adult i en el cas que vulgui viure sense barreres visuals (ni ulleres graduades ni lentilles), es podrà plantejar una cirurgia refractiva mitjançant làser o lents ICL si l’anatomia dels seus ulls ho permet.

A MÉS
Per als infants esportistes

En general, les lents de contacte són ideals per als nens que practiquen esport, ja que milloren la visió central, milloren la visió perifèrica, aporten confiança, comoditat i seguretat, protegeixen els ulls de l’entrada de partícules i són quasi invisibles. Un cop el nen s’hi ha adaptat, es trobarà més confiat, còmode i segur. El seu rendiment esportiu millorarà.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts