Espatlla de corder al forn

El xef del restaurant Borda Raubert, Rui Teixeira, explica com cuinar espatlla de corder al forn

Espatlla de corder al forn

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El corder és una de les carns que els humans consumeixen des de fa més temps perquè és un dels primers animals que va ser domesticat i és, a més, un producte associat la majoria de vegades a àpats de celebració, especialment per Nadal. Gairebé totes les parts de l’animal es converteixen en algun tipus de recepta però les mes preuades i també les més cares són les costelles i l’espatlla. El corder té un gust intens, amb característiques especials pròpies de cada zona, més ara que es cuida amb alimentació natural de pastures i conreus ecològics que el fan més valorat.

És una carn rica en greix saturat i té grans propietats nutricionals com l’aportació de proteïna, ferro i vitamina B12 i s’ha de consumir amb moderació. El mètode habitual de preparació de l’espatlla és al forn amb un estil clàssic i senzill, fet a poc a poc, que permet elaborar un plat tendre i sucós, encara més exquisit si s’acompanya amb una bona guarnició.

LA RECEPTA

Ingredients

2 espatlles de corder

4 fulles de llorer

1 cabeça d’alls

1 ramet de farigola

1 ramet de romani

1 ceba

1 pebrot vermell

1 pebrot verd

2 carrotes

100 cl d’oli d’oliva

Sal i pebre

1 cervesa

50 cl de vinagre

Elaboració

Preneu les espatlles senceres i els feu uns talls per tal de posar-hi els alls i el llorer a l’interior.

Les salpebreu i les ruixeu amb l’oli d’oliva i poseu-hi les herbes aromàtiques.

Poseu-les en un recipient per anar al forn, escalfeu el forn i el deixeu a baixa temperatura, a 100 graus durant dues hores. Abans de finalitzat la cocció hi poseu unes gotes de vinagre i la cervesa. Mentre es cou, talleu les verdures a trossos gruixuts i les salteu a la paella, i seguidament les afegiu a les espatlles. Un cop les verdures estiguin al forn amb les espatlles apugeu la temperatura a 175 graus durant uns 30 minuts fins que estiguin torrades. Ja es poden servir.

Espatlla de corder al forn

tracking