x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Salut - 7 DIES

Consells per eliminar l'acne

Encara que durant l’adolescència és més freqüent en nois, la incidència de l’acne hormonal en adults és superior en dones
L'acne és un trastorn que afecta l'autoestima

Consells per eliminar l'acne

L'acne és un trastorn que afecta l'autoestima

Actualitzada 01/03/2018 a les 20:01
    Dr. Dídac Barco
L’acne hormonal pot arribar a afectar fins al 80% de les persones en algun moment de les seves vides.
El més habitual és l’acne juvenil, degut que els andrògens (hormones que tenen un pic en l’adolescència) estimulen la producció de sèu cutani, provocant l’obstrucció dels conductes de les glàndules sebàcies i així l’aparició dels barbs que són el signe bàsic de l’acne i el punt de partida de l’aparició dels tan poc volguts grans. En certes ocasions, els porus es poden infectar provocant brots d’acne quístic que apareixen sota la superfície de la pell a diferència de l’acne comú que és més superficial. Aquest tipus d’acne, té possibilitats més altes de deixar cicatrius en da-nyar el col·lagen de les capes més profundes.

Encara que durant l’adolescència és més freqüent en nois, la incidència de l’acne hormonal en adults és superior en dones. Això és perquè, en certes ocasions, l’acne pot ser un indicador d’un desajust hormonal, per estrès o bé per un mal ús dels cosmètics habituals. En la dona adulta, l’acne acostuma a ser notablement inflamatori i a presentar-se en el mentó.
Com combatre l’acne hormonal? El tractament per l’acne hormonal va dirigit a impactar en els factors que l’ocasionen. És per aquest motiu que és molt important detectar l’origen per prescriure el tractament més adient a cada pacient.

L’acne és un trastorn de la pell que pot arribar a afectar l’autoestima de la persona que ho pateix. Es per aquest motiu que recomanem iniciar el tractament amb un dermatòleg especialista en aquest camp al més aviat possible per evitar complicacions o seqüeles.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts