Alcohol, visió i conducció

Quins efectes té realment l’alcohol que es consumeix en la visió? Per què ens recomanen no conduir quan s’ha consumit alcohol?

Alcohol, visió i conducció

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Avui en dia, de forma habitual, a qualsevol esdeveniment podem trobar alcohol. Però quins efectes té realment l’alcohol que es consumeix en la visió? Per què ens recomanen no conduir quan s’ha consumit alcohol? El consum d’alcohol provoca canvis a la vista ja que provoca:

–Visió doble.

–Dificultat per distingir certs colors.

–Problemes de coordinació.

És per aquests motius que després de consumir alcohol costa tant conduir i per tant ambdues coses són totalment incompatibles (i no recomanables). A més, l’alcohol afecta significativament el sistema nerviós central provocant impulsivitat, falta de valoració de possibles riscos i relaxació muscular, que afecta el control dels moviments oculars. Tots aquests efectes provoquen visió borrosa que, sumada a la falta de càlcul (dismetria) i a la pèrdua d’equilibri, impedeixen realitzar tasques en què necessitem certa precisió, com en el cas de la conducció. Segons es va consumint alcohol es comença a tenir dificultats per veure colors (sobretot el vermell, present en els llums de fre, semàfors i senyalitzacions), adaptar-se al canvis d’il·luminació (entrada i sortida d’un túnel, conducció nocturna...) i augmenta el temps de reacció. Hi ha dos efectes negatius en l’àmbit visual: augmenta la percepció d’halos i es deteriora la pel·lícula lacrimal. En el cas de consumir alcohol de manera crònica, es provoca una carència de vitamines molt importants per a la visió (B1, B2, B3, B6 i B12). Aquestes vitamines ajuden el cos a obtenir energia del menjar que es consumeix així com de la formació de glòbuls vermells. Aquesta carència pot originar la pèrdua de visió central de forma progressiva. Si a més de consumir alcohol es fuma, es genera una barreja perillosa en l’àmbit visual, ja que es provoca una inflamació del nervi òptic que degenera en una pèrdua progressiva de la visió.

tracking