x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
BENESTAR INTEGRAL

Reaccions davant dels canvis

Existeixen tres tipus de reacció en les persones
Els nostres hàbits fan que siguem de la manera que som

Reaccions davant dels canvis

Els nostres hàbits fan que siguem de la manera que som

Actualitzada 29/01/2018 a les 12:17
    Eduardo Arcila
Estic satisfet amb la vida que porto? Em trobo a gust amb mi mateix? M’agrada ser com soc? La nostra personalitat està feta d’un cúmul d’hàbits, els hàbits mateixos fan que siguem de la manera que som. Ésser és l’acció i l’acció és l’ésser. Esdevenim en el que som però també arribem a ser pel que fem. Les circumstàncies, l’entorn en el qual em trobo són adequades per a mi? Puc canviar el meu entorn? Serà que he de canviar i adaptar-me a ell? Estem conformes amb el que som? Segons Johannes Uske existeixen 3 tipus de reacció en les persones davant el canvi o la incertesa, el desconegut. La majoria de les persones reaccionen d’una de les següents maneres:

1. Resisteix al canvi, creu que les receptes funcionals per als èxits del passat segueixen sent vàlides en el present quan no ho són.

2. Rebutja el que no li agrada. Lluita en contra d’allò que no vol o critica tot allò que no acorda amb les mateixes preferències i creences. Es troba en un estat intern de queixa constant.

3. Es distreu amb activitats plaents per evitar la incomoditat o el dolor de la transformació. Prefereix ocupar-se amb els nous missatges de Whats­App o els e-mails nouvinguts tractant de no quedar-se enr­rere, o s’entreté veient sèries de Televisió o Netflix. En tot cas es queda a la zona de confort o segueix la rutina de sempre en comptes de fixar el rumb de la destinació de la pròpia ànima en l’adreça del canvi.

On et veus reflectit? Amb qual d’aquestes modalitats t’identifiques? Tot el que avui gaudim a nivell sociocultural prové de l’evolució i transformació. Pensa per un moment en l’home de la caverna! Hi ha coses que podem enyorar d’aquella època. Però segur que no volem el seu llit! Somia i atreveix-te a canviar, busca suport, troba ajuda, crea rutines, genera nous hàbits!
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts