Black Russian

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Black Russian o Rus Negre és un còctel de fàcil elaboració, a més de popular. En la majoria de les receptes apareix com ingredient el licor de cafè Kahlúa, però podeu utilitzar qualsevol licor de cafè que contingui alcohol.

El seu creador va ser Gustave Tops. Va idear el primer Black Russian per l’ambaixadora dels Estats Units a Luxemburg entre 1949 i 1953. El seu nom es deu més aviat a l’ús de la vodka d’origen rus (russian) i el color negre (black) que pren el combinat al final, un cop se li ha afegit el licor de cafè. Fins i tot s’ha arribat a pensar que evoca el trist període fosc de l’anomenada Guerra Freda. Es diu que Gustave Tops va fer aquesta beguda per delectar als seus amics mentre treballava com a cap de bar al famós Hotel Metropole de Brussel·les, construït el 1895, Encara que se sap que Gustave Tops servia el còctel als seus amics, també és sabut que el Black Russian va ser creat per Gustave per complimentar a la sempre glamurosa Perle Mesta, ambaixadora dels Estats Units a Luxemburg entre 1949 i 1953, anys en els quals aquesta era una assídua clienta de l’Hotel Metropole durant les visites a Brussel·les. Gustave Tops no només es va fer famós per haver estat el creador de el Black Russian, sinó també per haver estat el primer president i creador de la Unió de Barmans de Belgica (UBB), associació fundada el 1961, i admesa com a membre de l’Associació Internacional de Barmans (IBA) durant la Convenció Internacional de Barmans celebrada aquest mateix any a la ciutat d’Oslo.

Aquest tipus de còctel accepta barreges d’altres ingredients. Si se substitueix el licor de cafè, es poden obtenir altres variants com el Red Russian, elaborat amb brandi de cirera; o el Green Russian, que es fa amb licor de menta. També se li pot afegir refresc de cola, convertint-se així en un Dirty Black Russian; o crema, per aconseguir un White Russian, una variació potser més coneguda que el mateix còctel Black Russian, ja que gaudeix d’una gran popularitat mundial, sent de totes la més consumida.

ELABORACIÓ

En només cinc passos

La seva preparació és molt senzilla, ja que es prepara directament al vas on s’acabarà servint la beguda. En un got del tipus old fashioned es col·loquen tres o quatre glaçons de gel, el Vodka i el licor de cafè. Tot seguit, es remena bé i s’adorna amb una cirera mar­­rasquí. Els ingredients són: 45 ml de Vodka, 30 ml de licor cafè, 3 gels i 1 cirera marrasquí.

tracking