La dieta segueix les recomanacions de l'OMS.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Durant la realització de la dieta proteïnada, com explicava en l’article anterior, poden produir-se pèrdues de minerals. Per això, en les fases més estrictes, cal que la controli un metge amb formació específica, que calcularà la quantitat de micronutrients que necessitarà cada pacient per compensar-les. Progressivament, s’aniran afegint hidrats de carboni, fins arribar a la fase d’equilibri alimentari, és a dir, a la dieta mediterrània. Aquesta dieta també es pot realitzar en fases intermèdies si la reducció de pes que volem assolir no és superior a vuit quilos.

És important saber que amb la dieta proteïnada l’aportació de proteïnes diàries es realitza seguint les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut. Per tant, no és una dieta hiperproteica, sinó normoproteica, cosa que significa que no té efectes nocius per al ronyó ni per al fetge, tal com de vegades s’ha denunciat per manca d’informació.

La pèrdua de pes ha d’implicar una estratègia global de canvi d’hàbits que ha d’incloure una activitat física adient depenent de la fase de la dieta. Les indicacions no es limiten a la pèrdua de massa grassa en pacients que tenen un alt índex de massa corporal, mesura que relaciona el pes i l’altura, sinó que és útil també en medicina convencional per tractar patologies que requereixen una pèrdua de pes, com ara la diabetis no insulinodepenent i les complicacions associades a la sobrecàrrega ponderal, com són la hipertensió arterial, les dislipèmies, l’augment de colesterol, l’apnea del son, l’artrosi amb sobrepès i el tractament del síndrome metabòlic.

En aquesta dieta, és important afegir aminoàcids específics precursors de la síntesi dels neuromediadors que ens ajuden a controlar la gana, la sacietat i l’humor. Per exemple, la tirosina al matí ens proporciona una millor activació mental, més motivació, millor humor i concentració, així com una bona gestió de l’estrès. El triptòfan a la tarda ens ajuda a regular la sacietat, el son i els impulsos de menjar dolços.

Compatibilitat amb altres tractaments

La dieta proteïnada es pot combinar amb tractaments per a la cel·lulitis o el greix localitzat, com són les anomenades carboxiteràpia i mesoteràpia. Totes dues ens poden ajudar a reduir volum allà on és més necessari per a nosaltres. A més, els resultats de la seva aplicació acostumen a ser ràpids, després d’unes sis sessions, i sobretot satisfactoris.

tracking