Estar en el moment és estar viu, ser conscient del que està passant al teu voltant i dins de tu mateix.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

l temps present és un temps real. És l’únic temps que existeix en la vida física. El passat i el futur són temps que estan en la ment humana, però no en el plànol sòlid de la matèria. Al passat i al futur, només s’hi pot accedir des dels records i des de la imaginació. En canvi, la via d’entrada al present és la consciència del moment.

El fet de viure més en la ment que no pas en la vida provoca patiment i aferrament, ja que estàs sempre en el passat o en el futur i mai en el moment present, que és on estan succeint totes les realitats que vius. La majoria de les persones viuen el seu dia a dia amb la informació del passat o amb els desitjos del futur, i això fa que no puguin viure el que els seus cinc sentits perceben. Llavors, no viuen físicament en presència de la realitat, sinó en un món mental ple d’informació que no existeix en l’ara. Seria com viure en una mentida.

D’altra banda, estar en el moment és estar viu, ser conscient del que està passant al teu voltant i dins de tu mateix, poder comunicar-te i connectar-te amb el quadre de la vida que està en moviment i que manté una relació amb tu. Tot el que t’envolta té vida i es comunica amb tu esperant que mantinguis una relació conscient per gaudir de la bellesa de la vida. És en aquest temps de l’instant, de la presència en si, on la ment no està i existeix la vida, el que realment vius.

Tot el que sigui recordar i imaginar et distancia de la veritat del present, de la veritat de la vida. Viure en el present és viure. Viure en el passat o futur és no viure, és estar adormit. Proveu de fer els dos jocs que us proposo un o més cops al dia per començar a gaudir del present.

Com viure en l'ara?

1. Durant el dia, per connectar-te amb el present i gaudir-ne, digues en veu alta el teu nom, qui ets i el que estàs fent o t’està passant en aquell moment. Per exemple: “jo soc el David i ara estic menjant una poma, i la poma té un sabor...”.

2. Durant el dia, quan tu ho decideixis, atura’t, fes un salt enlaire i experimenta el sentiment que t’està provocant aquesta acció del present. Per exemple: “estic amb la meva filla jugant, salto i em permeto sentir l’emoció d’amor que m’ofereix la meva filla amb el seu somriure”.

tracking