En condicions òptimes, cada dues rentades de mans, hauríem d'aplicar una capa de crema hidratant.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una de les maniobres per aconseguir que la pell mantingui la hidratació és la d’aplicar productes greixosos (o hidròfobs) que redueixin el grau d’evaporació de la superfície cutània. Si apliquem una capa de greix (cremes hidratants) o de substàncies hidròfobes (ceres, glicerina, vaselina), reduirem la pèrdua d’aigua de la pell i també afavorirem que l’aigua o la saliva llisquin sobre la superfície sense produir tanta evaporació.

Pel cos, hauríem d’intentar aplicar crema hidratant cada cop que sortim de la dutxa. Les mans pateixen especialment els efectes de la higiene, ja que és l’àrea del cos que rentem més vegades al dia i que acostumem a hidratar menys. En condicions òptimes, cada dues rentades de mans, hauríem d’aplicar una capa de crema hidratant. Hi ha productes cosmètics que hidraten a la vegada que actuen de capa aïllant de l’exterior. Són les denominades “cremes barrera”, que són especialment útils per a les mans, ja que no només hidraten sinó que també creen una pàtina suau que repel·leix els agents externs.

Finalment, es recomana utilitzar una quantitat escassa de sabons o gels per a la higiene. En general, no és necessari fregar el cos amb la mà o amb l’esponja per eliminar la brutícia si la higiene és diària. Sol ser suficient utilitzant poca quantitat de sabó per a les zones més brutes (axil·les, genitals i peus) i deixar lliscar l’aigua ensabonada per la resta de la superfície.

Seguint aquests consells, podem passar un hivern sense les molèsties de les clivelles a les mans i als llavis.

tracking